Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 51
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Spotify w Polsce!
skrzatix

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6175

PostForum: Internet   Wysłany: 2013-07-31, 12:07   Temat: Spotify w Polsce!
Sprawdziłam, często używam, kiedy szukam dla siebie nowej muzyki. Dla mnie bardzo wygodne i tanie jak na oferowane możliwości, jeżeli ktoś chce sobie kupić konto premium.
  Temat: [serial] Vikings
skrzatix

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8944

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-31, 12:05   Temat: [serial] Vikings
Dla mnie jest taki sobie, najbardziej nie mogę przeboleć tej "znakomitej" gry aktorskiej... Bardziej od głównego bohatera lubię jego brata i wydaje mi się, że tylko on nie jest przewidywalny.
  Temat: [serial] breaking bad
skrzatix

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 20158

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-31, 12:03   Temat: [serial] breaking bad
Kulten, przez "wznowienie" miałam na myśli wyczekiwane przeze mnie dokończenie tego sezonu - jeszcze trochę! Nawet nie chciałabym, żeby serial został na siłę kontynuowany zupełnie po innej myśli.
  Temat: Ortografia na blogu
skrzatix

Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 16027

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-07-31, 11:54   Temat: Ortografia na blogu
Staram się pisać starannie, poprawnie, ewentualnie miewam dylematy z przecinkami. Miewam tendencję do pisania długich zdań, ale dbam o to, żeby były one czytelne i dobrze zbudowane.

Ostatnio widziałam gdzieś perełkę - X przepraszał/-a za błędy, bo nie sprawdzała tekstu pod względem ortografii. Szybko zamknęłam okno.
  Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
skrzatix

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 46528

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-07-31, 11:51   Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Staram się odpowiadać na każdy komentarz, bo jeżeli ktoś coś u mnie już napisał, to i ja też się minimalnie "wysilę". Oczywiście cieszą mnie komentarze merytoryczne, dzięki którym można zainicjować krótką rozmowę czy to u mnie na blogu czy na jakimś innym, nawet na temat pośrednio związany z tekstem. Jeżeli chodzi o zwykłe "zachęciłaś mnie, chętnie przeczytam" - cóż, mam nadzieję, że naprawdę tak jest...Sama staram się unikać takich śladów po sobie, może na początku blogowania częściej mi się zdarzało - ot, taki ślad, że przeczytałam czyjś tekst, podobał mi się. Co do komentarzy pisanych bez czytania np. recenzji, to nie wiem, co mam powiedzieć, ja takiej sytuacji nie miałam, ale słyszałam o kilku wyśmienitych :rotfl: Ne toleruję spamu z linkami, zapraszam do siebie, itp. - na początku swojego blogowania nawet tak nie robiłam i już kiedyś upominałam jednego użytkownika, który robił to u mnie nagminnie. Nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce.
  Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
skrzatix

Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50557

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-07-31, 11:42   Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
Kiedy zakładałam bloga książkowego, miałam już nazwę użytkownika "Skrzat". Przeglądając inne blogi, zaczęłam się zastanawiać, czy blogerzy wykorzystali już wszystkie możliwe kombinacje ze słowami "książka", "świat", "słowa" "<tu wstaw nazwę napoju>", "strony", itp. w nazwach? Naprawdę jest tego multum :) I tak wpadła mi do głowy nazwa "Skrzatowisko", wzięta z rozwinięcia mojego nicku. Czyli miejsce Skrzata w sieci, a myślałam nad tym dosłownie chwilkę;)
Nazwa na pewno miała być w języku polskim - blog nie jest anglojęzyczny, więc nazwa też nie powinna być taka moim zdaniem. Hm, "Skrzatowisko" brzmi prosto, więc nie sądzę, żeby ktoś miał problem z pisaniem czy czymkolwiek, wydaje mi się, że da się nawet zapamiętać.
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
skrzatix

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64237

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-07-03, 18:50   Temat: Od jak dawna blogujesz?
Bloguję od listopada poprzedniego roku. Do tej pory mi się to nie znudziło - wręcz przeciwnie. Lubię dzielić się z innymi moimi opiniami, dzięki blogom poświęconym głównie książkom poznałam mnóstwo ciekawych powieści.
  Temat: [horror] Paranolmal Activity
skrzatix

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 12895

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-03, 18:39   Temat: [horror] Paranolmal Activity
Mnie bardzo łatwo wystraszyć, a kiedy sobie jeszcze wmawiam, że zaraz coś się stanie, nie trzeba się specjalnie wysilać, więc każda część Paranormal Activity przyprawiała mnie o ciarki. :wstyd:
  Temat: bez telewizora
skrzatix

Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 20239

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-03, 18:37   Temat: bez telewizora
Obecnie nie posiadam telewizora i nie odczuwam jego braku, chociaż jeszcze w poprzednim roku miałam go i w weekendy włączałam sobie zawsze coś do śniadania. Tak tradycyjnie, po domowemu, ale w tygodniu wiecznie stał wyłączony :P
  Temat: [serial] breaking bad
skrzatix

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 20158

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-03, 18:34   Temat: [serial] breaking bad
Podpisuję się pod dwoma ostatnimi zdaniami. :P Serial również uwielbiam, byłam pod wrażeniem przemian, jakie zachodziły w głównym bohaterze i przyznam szczerze, że niekiedy irytował mnie bardziej niż jego żonka...
Cóż, nie mogę się doczekać wznowienia emisji - ale nie mogłam przeboleć zakończenia ostatniego odcinka. Akurat o TYM Walt nie pomyślał? :(
  Temat: [Serial] Gra o Tron
skrzatix

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31078

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-07-03, 18:32   Temat: [Serial] Gra o Tron
Czytałam książki, dlatego dla mnie trzeci sezon wcale taki mocny nie był, a i zakończenie wyobrażałam sobie zupełnie inaczej - widocznie twórcy postanowili zostawić sobie kilka solidnych akcji na początek kolejnego sezonu. :D Również nie mam nic przeciwko mordowaniu głównych bohaterów - schematyczne wygrywanie dobra zniszczyłoby fabułę. A tak - są ogromne zaskoczenia. :padam:
  Temat: Sagi - powieści wielotomowe
skrzatix

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 11263

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-07-03, 18:24   Temat: Sagi - powieści wielotomowe
Od siebie dodałabym Pieśni Lodu i Ognia Martina. Wciąga jak diabli i nawet nie wiesz, czego się spodziewać w kolejnym tomie, ba, często rozdziale - zostały mi do przeczytania dwa tomy Tańca ze Smokami, do tej pory najbardziej do gustu przypadła mi II część Nawałnicy Mieczy i II część Uczty dla Wron.

Strona 2 z 5
Skocz do: