| Autor |
Wiadomość |
Temat: Spotify w Polsce! |
skrzatix
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6175
|
Forum: Internet Wysłany: 2013-07-31, 12:07 Temat: Spotify w Polsce! |
| Sprawdziłam, często używam, kiedy szukam dla siebie nowej muzyki. Dla mnie bardzo wygodne i tanie jak na oferowane możliwości, jeżeli ktoś chce sobie kupić konto premium. |
Temat: [serial] Vikings |
skrzatix
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8944
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-31, 12:05 Temat: [serial] Vikings |
| Dla mnie jest taki sobie, najbardziej nie mogę przeboleć tej "znakomitej" gry aktorskiej... Bardziej od głównego bohatera lubię jego brata i wydaje mi się, że tylko on nie jest przewidywalny. |
Temat: [serial] breaking bad |
skrzatix
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 20158
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-31, 12:03 Temat: [serial] breaking bad |
| Kulten, przez "wznowienie" miałam na myśli wyczekiwane przeze mnie dokończenie tego sezonu - jeszcze trochę! Nawet nie chciałabym, żeby serial został na siłę kontynuowany zupełnie po innej myśli. |
Temat: Ortografia na blogu |
skrzatix
Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 16027
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-31, 11:54 Temat: Ortografia na blogu |
Staram się pisać starannie, poprawnie, ewentualnie miewam dylematy z przecinkami. Miewam tendencję do pisania długich zdań, ale dbam o to, żeby były one czytelne i dobrze zbudowane.
Ostatnio widziałam gdzieś perełkę - X przepraszał/-a za błędy, bo nie sprawdzała tekstu pod względem ortografii. Szybko zamknęłam okno. |
Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
skrzatix
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 46528
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-31, 11:51 Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Staram się odpowiadać na każdy komentarz, bo jeżeli ktoś coś u mnie już napisał, to i ja też się minimalnie "wysilę". Oczywiście cieszą mnie komentarze merytoryczne, dzięki którym można zainicjować krótką rozmowę czy to u mnie na blogu czy na jakimś innym, nawet na temat pośrednio związany z tekstem. Jeżeli chodzi o zwykłe "zachęciłaś mnie, chętnie przeczytam" - cóż, mam nadzieję, że naprawdę tak jest...Sama staram się unikać takich śladów po sobie, może na początku blogowania częściej mi się zdarzało - ot, taki ślad, że przeczytałam czyjś tekst, podobał mi się. Co do komentarzy pisanych bez czytania np. recenzji, to nie wiem, co mam powiedzieć, ja takiej sytuacji nie miałam, ale słyszałam o kilku wyśmienitych Ne toleruję spamu z linkami, zapraszam do siebie, itp. - na początku swojego blogowania nawet tak nie robiłam i już kiedyś upominałam jednego użytkownika, który robił to u mnie nagminnie. Nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce. |
Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
skrzatix
Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50557
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-31, 11:42 Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
Kiedy zakładałam bloga książkowego, miałam już nazwę użytkownika "Skrzat". Przeglądając inne blogi, zaczęłam się zastanawiać, czy blogerzy wykorzystali już wszystkie możliwe kombinacje ze słowami "książka", "świat", "słowa" "<tu wstaw nazwę napoju>", "strony", itp. w nazwach? Naprawdę jest tego multum I tak wpadła mi do głowy nazwa "Skrzatowisko", wzięta z rozwinięcia mojego nicku. Czyli miejsce Skrzata w sieci, a myślałam nad tym dosłownie chwilkę;)
Nazwa na pewno miała być w języku polskim - blog nie jest anglojęzyczny, więc nazwa też nie powinna być taka moim zdaniem. Hm, "Skrzatowisko" brzmi prosto, więc nie sądzę, żeby ktoś miał problem z pisaniem czy czymkolwiek, wydaje mi się, że da się nawet zapamiętać. |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
skrzatix
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64237
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-03, 18:50 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
| Bloguję od listopada poprzedniego roku. Do tej pory mi się to nie znudziło - wręcz przeciwnie. Lubię dzielić się z innymi moimi opiniami, dzięki blogom poświęconym głównie książkom poznałam mnóstwo ciekawych powieści. |
Temat: [horror] Paranolmal Activity |
skrzatix
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 12895
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-03, 18:39 Temat: [horror] Paranolmal Activity |
Mnie bardzo łatwo wystraszyć, a kiedy sobie jeszcze wmawiam, że zaraz coś się stanie, nie trzeba się specjalnie wysilać, więc każda część Paranormal Activity przyprawiała mnie o ciarki. |
Temat: bez telewizora |
skrzatix
Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 20239
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-03, 18:37 Temat: bez telewizora |
Obecnie nie posiadam telewizora i nie odczuwam jego braku, chociaż jeszcze w poprzednim roku miałam go i w weekendy włączałam sobie zawsze coś do śniadania. Tak tradycyjnie, po domowemu, ale w tygodniu wiecznie stał wyłączony |
Temat: [serial] breaking bad |
skrzatix
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 20158
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-03, 18:34 Temat: [serial] breaking bad |
Podpisuję się pod dwoma ostatnimi zdaniami. Serial również uwielbiam, byłam pod wrażeniem przemian, jakie zachodziły w głównym bohaterze i przyznam szczerze, że niekiedy irytował mnie bardziej niż jego żonka...
Cóż, nie mogę się doczekać wznowienia emisji - ale nie mogłam przeboleć zakończenia ostatniego odcinka. Akurat o TYM Walt nie pomyślał? |
Temat: [Serial] Gra o Tron |
skrzatix
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31078
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-03, 18:32 Temat: [Serial] Gra o Tron |
Czytałam książki, dlatego dla mnie trzeci sezon wcale taki mocny nie był, a i zakończenie wyobrażałam sobie zupełnie inaczej - widocznie twórcy postanowili zostawić sobie kilka solidnych akcji na początek kolejnego sezonu. Również nie mam nic przeciwko mordowaniu głównych bohaterów - schematyczne wygrywanie dobra zniszczyłoby fabułę. A tak - są ogromne zaskoczenia. |
Temat: Sagi - powieści wielotomowe |
skrzatix
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 11263
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-03, 18:24 Temat: Sagi - powieści wielotomowe |
| Od siebie dodałabym Pieśni Lodu i Ognia Martina. Wciąga jak diabli i nawet nie wiesz, czego się spodziewać w kolejnym tomie, ba, często rozdziale - zostały mi do przeczytania dwa tomy Tańca ze Smokami, do tej pory najbardziej do gustu przypadła mi II część Nawałnicy Mieczy i II część Uczty dla Wron. |
| |