Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 72
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jakiej stacji radiowej słuchasz/słuchałeś i dlaczego?
zarazik1

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 17863

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2015-04-06, 07:51   Temat: Jakiej stacji radiowej słuchasz/słuchałeś i dlaczego?
Ja lubię
RMF Classic
BBC radio one / two
ESKA (sporadycznie) - ale wkurza mnie, że tak często powtarzają się piosenki
  Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :)
zarazik1

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8665

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2015-04-06, 07:50   Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :)
Ja mało kiedy zwracam uwagę na tekst, chyba, że jakoś usłyszę fragment i mnie zainteresuje.
Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale nie skupiam się na słowach wcale. Podobnie jak włączałem BBC żeby osłuchać się z angielskim, stwierdziłem, że wcale nie zwracam uwagi na to, co mówią :P
  Temat: Icy Tower
zarazik1

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 17371

PostForum: Gry   Wysłany: 2015-04-06, 07:47   Temat: Icy Tower
Mega była ta gra :rotfl: aż łezka w oku się kręci na myśl, jak dawno w nią grałem :luka:
  Temat: Garnitur
zarazik1

Odpowiedzi: 128
Wyświetleń: 42829

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2015-04-06, 07:45   Temat: Garnitur
W mojej ocenie muszki spady do lamusa i kojarzą się albo z hipsterami albo ze starszymi facetami. Szkoda, bo przecież można je nosić do eleganckiego stroju.

Sportowe muszki czy te mniej formalne, wcale nie muszą być noszone tylko do tweedowej marynarki. Można je nosić do samej koszuli, ale... niech to wygląda dobrze z całą resztą.
  Temat: Co studiujecie?
zarazik1

Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 59113

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2015-04-06, 07:40   Temat: Co studiujecie?
IV rok lekarskiego na Uniwersytecie Medycznym
  Temat: Rola mediów społecznościowych
zarazik1

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 7753

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-05, 20:21   Temat: Rola mediów społecznościowych
W moim przypadku jest tak, że mam fanpage i na Facebooku i na Twitterze. Czy to pomaga?
Myślę, że z jednej strony tak, bo są to portale społecznościowe, gdzie wiele osób "się kręci". Posta można pododawać na innych fanpage'ach. Ale jak to realnie się przekłada? Zależy od posta, jak jest bardzo ciekawy to pomaga to w dotarciu do szerszego grona.

A czy Twitter pomaga? Szczerze to nie jestem pewien. Być może, choć osobiście go nie lubię.
  Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
zarazik1

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20629

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 20:17   Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
Fajne macie metody :P

Ja z racji charakteru bloga, jak nie mam pomysłu na wpis to główkuję kilka dni. W tym czasie albo o czymś usłyszę, albo ktoś powie głupotę i będę chciał ją wyprostować... albo... chodzę po ciekawych i dość specyficznych stronach, gdzie kryje się dużo inspiracji. Do takich stron należy np. Fronda :P :P :P :P :mad:
  Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
zarazik1

Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50161

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 20:15   Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
A to ciekawe pytanie.

Przyznam się, że nigdy nie miałem głowy do wymyślania nazw. A skoro przyszła myśl stworzenia bloga, trzeb było coś wybrać. No to szukałem w Internecie pomysłu i padło na Think Healthy. Czy nazwa dobra? Teraz ciężko mi ocenić, bo tak zapadła mi w głowie, że wydaje mi się oczywistą.
  Temat: O czym jest Twój blog?
zarazik1

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1900222

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-05, 20:05   Temat: O czym jest Twój blog?
Mój Think Healthy to blog o zdrowym podejściu do życia. Z pewnością nie jest pierwszym i ostatnim portalem, który propaguje i będzie nakłaniać do zdrowego trybu życia.

Nie chcę wpisywać mojego bloga w tło podobnych portali. Mam ochotę podzielić się kawałkiem rzetelnej wiedzy. Chcę mówić o zdrowiu, wyjaśniać pewne mity i pokazywać ludziom, że warto o siebie zadbać.

Od kiedy mam do czynienia z medycyną, inaczej patrzę na kwestie zdrowia. Niestety widzę, że przeciętny Kowalski nie ma dużego pojęcia o zdrowiu i systemie zdrowotnym. Myslę, że w XXI wieku warto orientować się w tej materii na tyle, aby czerpać dla siebie jak najwięcej korzyści. Przecież nasz tryb życia wpływa na jego jakość i długość!

A jeśli macie chwilę i Was zapraszam do lektury.
  Temat: [blog] Jak zachęcić odwiedzających do skomentowania wpisów?
zarazik1

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 7633

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 19:46   Temat: [blog] Jak zachęcić odwiedzających do skomentowania wpisów?
W sumie racja, komentarze to takie zmaterializowanie Czytelników. Lepsze niż cyferki na liczniku odwiedzin, bo widać, że ktoś czyta i się interesuje.

Mnie zawsze cieszą komentarze, choć bywają różne. Bardzo różne...
  Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
zarazik1

Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 58723

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 19:33   Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Przygodę z blogowaniem zacząłem rok temu. Skłonił mnie do tego fakt, jak mało przeciętny Kowalski wie o zdrowiu, lub jak przekręca fakty.

Prawdą jest, że w praktyce lekarskiej jest mało czasu na edukację, stąd pomysł na bloga. Tak, wiem. Sporo takich informacji w Internecie, ale bardzo często ich jakość jest marna. A skoro znam się na temacie, chciałem dorzucić swoje 5 gr :D

Obecny efekt jest lepszy niż myślałem, a wciąż się rozwijam. I wszystko dzięki Czytelnikom, na których grono nie narzekam :D
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
zarazik1

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 63532

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 19:30   Temat: Pierwszy rok
Ja zacząłem przygodę z blogowaniem prawie rok temu, dokładnie 24 kwietnia. Od tego czasu sporo się rozwinąłem, nauczyłem się pisać dobre i lekkie teksty.

Strasznie lubię tę formę wypowiedzi. Przynosi mi to ulgę, pozwala podzielić się wiedzą. A jaka satysfakcja, kiedy ktoś pochwali!

Strona 5 z 6
Skocz do: