Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Zamknięty przez: Htsz
2013-02-09, 00:00
Autor Wiadomość
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany:    [javascript] Dodawanie kanału RSS na stronę lub bloga

Mam do Was pytanko. Wiecie może jak się wstawia kanał RSS na stronę? Nie mam na myśli linka oczywiście... :P Chodzi o odnośniki do ostatnio dodanych tematów z innej strony.

Na przykład Mam bloga X, gdzie napisałam trzy tematy: A, B, C... I teraz na blogu Y chcę, żeby z kanału RSS były pobierane odnośniki do tematów A, B, C. Oczywiście w jakiejś ograniczonej ilości, na przykład 4 ostatnie. Jak to zrobić?
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

miglu149 
mm1

Imi: Piter
Pomógł: 30 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 21 Lip 2008
Posty: 2220

Wysłany: 2009-05-09, 09:06   

Znalazłem do w internecie. Może Ci się przyda ;) , ale oczywiście musisz go przerobić.

Kod

<?
// Prefiks tabel w naszej bazie danych.
$prefiks = 'forum_';

// Liczba okresla ile ostatnich tematow ma zostac wyciagnietych z bazy danych.
$ilosc_tematow = 6;

// Dlugosc tematu. Jezeli ta liczba zostanie przekroczona to nazwa tematu zostanie skrocona aby nie "zepsuc" nam HTML'a.
$dlugosc = 25;


extract(mysql_fetch_array(mysql_query('SELECT config_value FROM '.$prefiks.'config WHERE config_name = \'server_name\' LIMIT 1')));

$sql=mysql_query('SELECT * FROM '.$prefiks.'topics WHERE topic_approved = 1 ORDER BY topic_last_post_time DESC LIMIT 0, '.$ilosc_tematow);

while ($row = mysql_fetch_array($sql)) {
extract($row);

$date = date('d-m-Y H:i:s', $topic_last_post_time);
$nazwa_forum = mysql_fetch_row(mysql_query('SELECT forum_name FROM '.$prefiks.'forums WHERE forum_id = '.$forum_id));

if(strlen($topic_title)> $dlugosc)
$topic_title = mb_substr($topic_title, 0, $dlugosc, 'utf-8') . '...';

echo '<a href="http://'.$config_value.'/forum/viewforum.php?f='.$forum_id.'" target="_blank">'.$nazwa_forum[0].':</a> <a href="http://'.$config_value.'/forum/viewtopic.php?f='.$forum_id.'&t='.$topic_id.'&p='.$topic_last_post_id.'#p'.$topic_last_post_id.'" target="_blank">'.$topic_title.'</a> wyświetleń: '.$topic_views.', odpowiedzi: '.$topic_replies.', autor: '.$topic_first_poster_name.', ostatnia odpowiedź: '.$topic_last_poster_name.' '.$date.'<br />';
}
?>

Poza tym Htsz ma takie coś na szablony.blogowicz.info ;) .
 
  podziel si� tym postem na:
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2009-05-09, 09:13   

miglu149, ale to jest PHP a ja na HTMLowskiego bloga (ownlog.com) chciałabym takie coś wstawić... Dałoby radę?
 
  podziel si� tym postem na:
Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek


Zaproszone osoby: 4
Imi: Krzysztof
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył/a: 18 Maj 2008
Posty: 3466
Miasto: R-ków.

Wysłany: 2009-05-09, 09:17   

Google na razie milczy, trzeba będzie poszukać głębiej.

Cytat


Poza tym Htsz ma takie coś na szablony.blogowicz.info ;) .
to jest kod generowane przez samo forum, po za nim nie ma większego zastosowania.
 
  podziel si� tym postem na:
miglu149 
mm1

Imi: Piter
Pomógł: 30 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 21 Lip 2008
Posty: 2220

Wysłany: 2009-05-09, 10:22   

Krzysiek napisał/a:

to jest kod generowane przez samo forum

Mi się zdaje, że działa na tej samej zasadzie ;) .
 
  podziel si� tym postem na:
Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek


Zaproszone osoby: 4
Imi: Krzysztof
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył/a: 18 Maj 2008
Posty: 3466
Miasto: R-ków.

Wysłany: 2009-05-09, 10:25   

miglu149 napisał/a:

Mi się zdaje, że działa na tej samej zasadzie ;) .
możliwe, że tak... Jednak trzeba inaczej zakodować ten skrypt.
 
  podziel si� tym postem na:
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2009-05-09, 10:26   

Krzysiek napisał/a:

Jednak trzeba inaczej zakodować ten skrypt.

Wie ktoś może jak?
 
  podziel si� tym postem na:
miglu149 
mm1

Imi: Piter
Pomógł: 30 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 21 Lip 2008
Posty: 2220

Wysłany: 2009-05-09, 10:34   

A może pomoże Ci "Topics Anywhere 1.11.0"?
http://forum.blogowicz.info/topics_anywhere.php
 
  podziel si� tym postem na:
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2009-05-09, 10:37   

miglu149 napisał/a:

A może pomoże Ci Topics Anywhere 1.11.0?
http://forum.blogowicz.info/topics_anywhere.php

No właśnie nie bardzo bo to generuje tylko tematy z forum... :(
 
  podziel si� tym postem na:
Krzysiek 
WordPress.Klub
Pan Cosiek


Zaproszone osoby: 4
Imi: Krzysztof
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył/a: 18 Maj 2008
Posty: 3466
Miasto: R-ków.

Wysłany: 2009-05-09, 10:41   

Inez, próbowałem coś zrobić w myśl tego o czym mówił Miglu, jednak nic z tego nie wyszło :looka:
 
  podziel si� tym postem na:
Asiek 
Blogowicz.Friend


Imi: Asia
Pomogła: 39 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 21 Wrz 2007
Posty: 1500
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2009-05-09, 10:51   

Inez, poproś Arka o kontakt do ... Marcina? ten z ownloga - nia pamiętam. w każdym razie ja nie wiem, czy w ogóle php jest uruchomione na ownlogu. nie sądzę. na każdym takim serwisie piszą, żeby nie używać php.
______________________________________________________
teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
 
  podziel si� tym postem na:
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2009-05-09, 10:59   

Asiek napisał/a:

na każdym takim serwisie piszą, żeby nie używać php.

Taaaa... Michała. On ponoć bardzo zabiegany jest :P . Trudno. Lubego poproszę, żeby javę mi napisał albo zapodał linka jeśli tu nikt mi nie pomoże :P .
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2021 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na gr   |  shoutbox
 
snapchat blogowicz instagram blogowicz