rybkasia Blogger.Klub
Wysłany:
2013-03-11, 11:35
Zaczęłam prowadzić bloga, bo przez pewien czas pracowałam w wypożyczalni DVD od tego czasu WSZYSCY moi znajomi piszą do mnie z prośbą o polecenie im "dobrego" filmu. Jako że kocham filmy od zawsze, ale nie lubię się powtarzać to postanowiłam założyć swój blog o filmach na który was serdecznie zapraszam.
Zaczęłam prowadzić bloga, żeby pozostawić po sobie w internecie jakiś ślad. Podzielić się z ludźmi swoimi przeżyciami, udzielać rad, a może zainspirować do samodzielnego podróżowania
Mam ostatnio trudne dni, które zresztą zamieniają się już w tygodnie, ale mniejsza z tym. Pisanie mnie uspokaja. Kiedyś były to opowiadania, teraz są posty na blogu. Stąd też wzięła się jego nazwa. Po wystukaniu tych trzech tysięcy literek, czuję się odprężony, a moje myśli chwilowo zajęte są czymś neutralnym. Nawet po opublikowaniu wpisu, analizuję go w głowie. Lubię dbać o szczegóły, chociaż nie zawsze mi to wychodzi. Podsumowując, traktuję blogowanie jak terapię. Ucieczkę od problemów.
Znudziły mi się rozmowy z samym sobą i doszedłem do wniosku, że się nimi podzielę. Przynajmniej w przypadku obecnego bloga.
Wcześniejsze projekty powstały z nieco innych przyczyn. Pierwszy, w 2008, powstał z powodów osobistych i był swego rodzaju jednoosobową terapią. Drugi stał się przechowalnią opowiadań.
Wysłany:
2013-03-25, 18:19
Założyłam bloga z racji tego iż rozpoczynam nowy etap w moim życiu.
Emigruję sobie z kraju, daleko daleko za wielką wodę i postanowiłam, że opiszę wszystko od samego początku. Myślę, że głównie po to by wyprostować ścieżki tym osobom, które będą również próbować swoich sił w tym pięknym kraju jakim jest Kanada.
Tak więc póki co podwijam rękawy i próbuję ogarnąć początki żeby jakoś ruszyć
Piszę, bo urodziłem się pisarzem. Uwielbiam pisać, chociaż często łapię się na tym, że szybciej myślę, niż piszę, przez co gubię wątek. Poza tym, jest ekstrawertykiem i myślę, że szukam poklasku i docenienia. Oprócz tego, szukam też w tym pomysłu na życie. Blogosfera to już nie jest zamknięty światek, tylko styl życia i możliwości wypowiedzenia się na szerszym forum.
______________________________________________________ Tu bloguję - http://www.sawiusz.pl/
Ja postanowiłam pisać ponieważ zauważyłam że ludzie w dzisiejszych czasach seks nadal traktują jako temat tabu. Boją się o nim rozmawiać i przyznawać do swoich pragnień i marzeń. Próbują ukrywać to że go uprawiają a czasami wstydzą się przed samym sobą.
Nie mówiąc już o edukacji nastolatków która jest tak mała.
Potem ludzie dziwią się widząc na ulicy co drugą 16 latkę w ciąży.
Ale kto ma im to wytłumaczyć? Szkoły organizują jakieś dziwne zajęcia na których i tak nie wiele można się dowiedzieć a tych zajęć jest tak mało że nie są one prawie zauważalne.
Większość rodziców również wstydzi się mówić o seksie w domu i wytłumaczyć dziecku co i jak.
Dlatego postanowiłam w małym stopniu przełamać tabu i zacząć pisać o tym na blogu.
I tak powstał mój blog
______________________________________________________ piszę o seksie,jego tajnikach,ciekawostkach,ale i o związkach i uczuciach
http://blizejzblizen.blogspot.com/
Ja zacząłem, bo chciałem się podzielić wiedzą, skrócić niektórym cierpienia wynikającego z braku organizacji( nie tak dawno sam poszukiwałem wiedzy na ten temat ). Ogólnie wiedzę czerpię z książek. Wiedza z nich jest najbardziej przydatna, dlatego przy okazji wstawiania odnośników do książek i polecania tych najlepszych, które najwięcej mi dały, wstawiam odnośniki do księgarni. Może w przyszłości będzie z tego małe kieszonkowe. Także chciałem i chcę robić to co lubię.
Bloga zaczęłam prowadzić wkrótce po tym, jak straciłam poprzednią pracę. Lubiłam czytać książki, więc postawiłam właśnie na recenzje, a z uwagi na to, że zdarzało mi się już wcześniej pisać relacje ze spotkań autorskich do czasopisma, to i je czasem chciałam umieścić na blogu. Blog miał być dla mnie jakąś formą rozwoju. A z uwagi na to, że chciałam zajmować się pisaniem tekstów (co teraz robię - piszę m.in. różne porady na kilkanaście stron, które obsługuje firma, w której pracuję), pomyślałam, że to będzie świetny sposób na podszkolenie się w tym. Stopniowo zaczęłam nawiązywać współprace z portalami i wydawnictwami. I myślę, że to też pomogło mi w znalezieniu mojej obecnej pracy. Pomimo jej znalezienia, z bloga oczywiście nie zamierzam rezygnować.
Bardzo_biedny_pisarz Blogger.Klub
Dołączył/a: 15 Kwi 2013 Posty: 23 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-04-15, 16:47
Ja chciałem podzielić się moimi opowiadaniami z innymi i dodatkowo zyskać plusa u wydawcy, co pomoże mi je kiedyś wydać na papierze:)
______________________________________________________ http://nowatir.blogspot.com/
Jeśli interesuje Cię tematyka fantasy to ten blog jest właśnie dla Ciebie! Znajdziesz tam moje autorskie opowiadania, umieszczone w stworzonym przeze mnie świecie i spoza niego, oraz recenzje.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).