Ja zaczęłam prowadzić bloga, gdy zaczęło się sypać nasze forum - właściwie ludzie po prostu stawali się coraz bardziej zawistni, że ktoś ma większe umiejętności? Bo ja wiem? Po cichu i powoli zaczęłam prowadzić bloga, który najpierw miał służyć do promowania forum itp.. ale gdy zaczęło się już na poważniej sypać doszłam do wniosku, że przeniosę się na niego całkowicie. I tak oto zaczęłam się dzielić moimi wypocinami (tworzę dodatki do gry The Sims 3) właśnie na blogu.
Dla mnie inspiracją do założenia bloga była lektura takich pism jak Men'sHealth czy Logo podczas wakacyjnej pracy w Żabce. Magazyny same w sobie ciekawe, ale dawane tam rady raczej poza finansowym zasięgiem zwykłego Polaka (na śniadanie jedz tosty z bazyliowym pesto, ewentualnie jajka sadzone z chorizo, koniecznie kup sobie buty do biegania za 500zł). Jakiś czas później trafiłem na amerykańską stronę Art of manliness, która jest moim zdaniem encyklopedią praktycznej i teoretycznej wiedzy dla faceta. Po kilku miesiącach jej czytania i próżnych próbach znalezienia czegoś takiego po polsku, postanowiłem nadać swojemu blogowi podobny charakter.
Poza tym, jak już się decyduje na taką formę, to jest to mocno zobowiązujące - samemu też trzeba coś ze sobą robić, rozwijać się. Stąd blog stanowi dla mnie źródło motywacji.
to był spontaniczny pomysł, gdy założyłam firmę i moje hobby stało się czymś poważniejszym. Jednak szybko miałam własny sklep internetowy i dostałam się do galerii, więc nie bardzo miałam czas na regularne wpisy. Teraz wracam do bloga, bo mogę go prowadzić bardziej na luzie niż sklep i nie ma takich ograniczeń jak w wystawianiu biżu w kogoś.
pipi86 Blogger.Klub
Wysłany:
2013-06-20, 17:17
ja zaczełam pisać bloga bo chciałam zobaczyć co ludzie myślą o moim pisaniu.
Zawsze pisałam tylko dla siebie więc tym razem zdecydowałam że spróbuje pokazać właśnie na blogu gdzie sporo osób bywa.
od dziecka chciałam robić coś związanego z modą, prowadzę blog o tematyce modowej, lubię to co robię, każdą wolną chwilę poświęcam blogowi, każdy czytelnik, każde wejście, każdy dobry komentarz sprawia mi radość i motywację do dalszych działań;)
Zaczęłam pisać opowiadania w wieku ok. 10 lat. Pięć lat pisałam w zeszytach, do szuflady, pokazując twórczość nielicznym znajomym. Potem odkryłam internet i wpadłam w nałóg pisania na blogach. Po prostu kocham zabawę słowami, a poza tym lubię sprawiać ludziom przyjemność z czytania. Widzę, jak się wkręcają w moją historię i potem komentują. To najlepsze dla autora, co może być - opinie czytelników. Dzięki blogowi wiem, co poprawić, a co jest naprawdę świetnym pomysłem. Od tego można się naprawdę uzależnić.
Zacząłem prowadzić bloga z jednego, głównego powodu - aby stworzyć dla swoich zdjęć (także luźnych przemyśleń) konkretne miejsce o określonym stylu, wyrażającym mnie samego. To doskonały sposób, żeby nauczyć się systematyczności, nabrać dystansu do samego siebie i do tego, co się robi.
Zaczęłam prowadzić bloga, ponieważ czytanie to coś, czym interesuję się od bardzo dawna i postanowiłam dzielić się gdzieś swoimi przemyśleniami na temat przeczytanych książek Tak właśnie powstał mój blog
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).