Imię: Martyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 19 Sie 2013 Posty: 43 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2013-08-22, 17:36
ja też staram się aktualizować blog co 2-3 dni. Myślę, że systematyczność jest dość ważna. Wtedy czytelnicy wiedzą, że mogą zaglądnąć co jakiś czas i czeka tam na nich nowy wpis.
Planowałem aktualizować raz w tygodniu, ale jakoś tak wyszło, że wpisy dodaję 2x na tydzień, czasami 3x, a lista tematów niespecjalnie się uszczupla. Kiedyś to nastąpi i wtedy pewnie będzie raz na tydzień - dwa (chyba, że zmienię profil ).
Zdecydowanie za rzadko. Starałam się aktualizować go co tydzień, jednak zbyt duża ilość obowiązków nie zawsze mi na to pozwala. Czasem też nie ma tematu, który poruszyłby mnie na tyle, żeby się o nim rozpisać. Będę starała się zwiększyć częstotliwość aktualizacji, ale stawiam raczej na jakość, nie na ilość.
______________________________________________________ Zapraszam do spróbowania:
Ja tak raz na tydzień czasem nawet rzadziej. Zależy o czym jest blog. Mój głownie ma się skupiać na wycieczkach i podróżach z rowerem, pewnie jak nadejdzie zima to jeszcze rzadziej będę pisała
z tego co wiem, to najważniejsza jest systematyczność. Przede wszystkim czytelnicy muszą czuć się ważni. Dlatego najlepiej jest publikować systematycznie. Powiem więcej, nawet to powinien być stały dzien w tygodniu i konkretna godzina.
Ja np staram się pisać codziennie. Gdy nie mam czasu, informuję o tym na fanpage. Czytelnicy wiedzą, że szanuje ich lajki i ich czas. Dodatkowo wiedzą, że poza blogiem mam też i swoje życie
______________________________________________________ -----------------------
"Bo świat nie jest czarno biały"
Ponieważ moje wpisy na blogu uzależnione są w dużej mierze od odbytych wojaży, a z ich częstotliwością bywa różnie, to wpisy nie pojawiają się regularnie. Staram się, aby nie było bardzo dużych przerw, ale czasami się nie da, nad czym ubolewam.
A czy myślicie, że dobrym pomysłem byłyby na przykład recenzje książkowych przewodników o danym regionie? Tak właśnie w ramach oczekiwania na właściwe, wojażowe posty?
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
Zależy od tego czy mam materiał, czy nie. Czasem co kilka dni, czasem co tydzień. Chociaż bardzo chciałabym, żeby blog był aktualizowany regularnie, najlepiej co dwa dni (lub codziennie)
[ Dodano: 15-09-2013, 20:30 ]
Gorska_Kozica napisał/a:
Ponieważ moje wpisy na blogu uzależnione są w dużej mierze od odbytych wojaży, a z ich częstotliwością bywa różnie, to wpisy nie pojawiają się regularnie. Staram się, aby nie było bardzo dużych przerw, ale czasami się nie da, nad czym ubolewam.
A czy myślicie, że dobrym pomysłem byłyby na przykład recenzje książkowych przewodników o danym regionie? Tak właśnie w ramach oczekiwania na właściwe, wojażowe posty?
Myślę, że nawet fajne byłyby przewodniki z radami, po miejscach, w których już byłaś
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).