Zawsze do zakupów w sieci podchodziłem z dystansem, ale od pewnego czasu zmienia się to i kupuję coraz więcej przez Allegro, np. elektronikę, odzież, książki, muzykę
Kupuję, bo jest taniej (generalnie). Wyposażałem nawet kuchnię przez neta. Przykry przypadek miałem tylko raz. choć uznano mi reklamację (opony) to koszt całej operacji (w umowie było, że pokrywa go nabywca) był większy od kwoty, którą mi zwrócono w ramach reklamacji.
______________________________________________________ Myślę, komentuję, zadaję pytania, próbuję poczuć to co czują inni, wyjaśniam, chcę zrozumieć. I o tym właśnie piszę.
http://www.stojacwkorku.blogspot.com/
A ze mną to jest tak, że czasem jednak szkoda kasy na wysyłkę przy zakupie przez internet. Znam strony z tanimi kosmetykami i naturalnymi produktami (oleje, glinki itp.), ale przesyłka za coś, co kosztuje 5zł, będzie mnie kosztowała więcej niż to, co kupuję.
Teoretycznie można kupić więcej rzeczy, ale co jeśli oszczędzam/nie potrzebuję nic więcej?
A co do przejechania się na zakupach przez internet: nie miałam takiej sytuacji. Wszystko zawsze szło ładnie i pięknie, na żadną przesyłkę nie czekałam dłużej niż tydzień.
Przeważnie kupuję ubrania, najczęściej buty, bo mam olbrzymią stopę i ciężko znaleźć pasujący rozmiar w normalnych sklepach
Zakupy robię w internecie o ile jest to opłacalne. Często stacjonarnie jest to bardziej opłacalne. Wysyłka dorzuca większe koszta które suma sumarum się często nie opłacają. Zorientowanie siew temacie gdzie taniej to podstawa.
Kupuję często, ponieważ większość fantów co chcę nabywać jest dostępna tylko za pośrednictwem ''e'' zakupów. Czasem też robię tak, że w necie sprawdzam (zawsze porównuje ceny) a potem idę i kupuję w stacjonarnym.
Ostatnio szukałem fajnych, nie drogich ale porządnych butów trekingowych na cały rok.
Znalazłem buty francuskiej firmy Quechua.
Na allegro 240 zł.
W decathlonie 199 zł
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).