suvennes
Blogger.Klub

Imię: Kinga
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 04 Lis 2012 Posty: 219 Miasto: Katowice
|
Wysłany:
2013-02-11, 19:05 [Szablon Galauness] miniatury postów i ruchome tytuły
|
|
|
Zależało mi na tym, żeby mieć taki szablon, gdzie posty na stronie głównej byłyby ułożone w "kafelki", ale żeby po najechaniu na nie myszką, wyświetlał się kawałek tekstu. Znalazłam coś takiego, pobrałam i wgrałam na bloga.
Niektóre elementy mi się nie podobały, ale zgrabnie sobie z tym poradziłam i wszystko jest tak jak chciałam, oprócz dwóch rzeczy, z którymi nie potrafię nic zrobić:
- w każdym kwadraciku powinno pokazywać się zdjęcie, które dodałam do notki, a po najechaniu na nie myszką powinno ono zniknąć i ma pojawić się tekst (z jakimś wzorkiem, który usunęłam bo był po prostu brzydki ) . Tak się dzieje tylko w kilku postach na całym blogu i nie potrafię dojść do tego, dlaczego tak jest a nie inaczej.
- tytuły postów na stronie głównej przesuwają się po najechaniu na nie myszką. Wolałabym, żeby tego nie było bo przy każdym ruchu myszką na moim blogu, te falujące elementy stają się nieziemsko irytujące.
W oryginale szablon wygląda w ten sposób, natomiast teraz wszystko wygląda tak.
Dało by radę coś z tym zrobić? Jakaś mała wskazówka jak ten mój problem zlikwidować?
|
______________________________________________________ 1200d - próbuję swoich sił w fotografii |
|