Wysłany:
2012-08-03, 12:26[widget] multi tab, jak dodać kolejne zakładki do menu
Zrobiłam sobie swego czasu menu zakładkowe, dzieki czemu syf na blogu jest schowany. Wszystko było cacy dopóki nie zachciało mi sie dodac dwóch dodatkowych zakładek. Problemy mam 2, i bede ega wdzieczna za pomoc
1) Ostatni rząd zakładek działa do połowy. Najeżdżając myszą na zakładke trzeba kliknac PONAD czarną kreską, pod nią jest martwe pole
2) Wszystkie widgety schowane pod zakładkami są przesuniete w góre, przez co nachodzą na zakładki, rozjeżdżają sie i wyglądają źle ^^
dwa przykłady:
a) archiwum
b) like box facebooka
Taka sugestia na przyszłość: w nazwie tematu wpisuj konkrety, bo za jakiś czas nic tu nie znajdziemy siłą tego forum są dokładne opisy już w nazwie wątku.
1. każdy kolejny element musi mieć inny ID żeby skrypt wiedział, która karta ma być otwierana
2. Jak dodajesz zakładki "w pionie" to musisz określić wysokość elementu UL, bo inaczej to co poniżej będzie nachodziło na niego.
3. Oprócz wysokości powyższego elementu można podziałać z marginesami samych zakładek (znajdują się w DIV).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Kilka dni temu moja myszka ześwirowała i przeskoczyła co zaowocowało usunięciem całego kodu. Ot, wczytało mi nowy szablon. Niestety po wklepaniu kodu z widgetu (mądra Domi zapisała sobie pojedyncze dodatki w plikach tekstowych) okazało się, że zakładki mam i to całkiem ładne, ale to co powinno się chować pod nimi wcale tego nie robi i jest syf. Ktoś wie gdzie jest błąd?
link do bloga: mirrorowisko.blogspot.com
KOD:
Nad ]]></b:skin>
Kod
/*----- Multi Tabbed Widget By www.realcombiz.com----*/
.tabs-widget{list-style:none;list-style-type:none;margin:0 0 10px 0;padding:0;height:140px}
.tabs-widget li{list-style:none;list-style-type:none;margin:0 0 0 4px;padding:0;float:left}
.tabs-widget li:first-child{margin:0}
.tabs-widget li a{color:#8F8C7C;background:url(../https://lh4.googleusercontent.com/-WduRIhr5uQg/US41StQX-SI/AAAAAAAAOkE/2ElWY05qGlA/w231-h428-o-k/rb%2Bmulti%2Btabbed%2Bwidget.png) left top repeat-x;padding:12px 14px;display:block;text-decoration:none;font:bold 11px Arial,Helvetica,Sans-serif;text-transform:uppercase}
.tabs-widget li a:hover,.tabs-widget li a.tabs-widget-current{background:url(../https://lh4.googleusercontent.com/-WduRIhr5uQg/US41StQX-SI/AAAAAAAAOkE/2ElWY05qGlA/w231-h428-o-k/rb%2Bmulti%2Btabbed%2Bwidget.png) left -140px repeat-x;color:#EE5D06;text-decoration:none}
.tabs-widget-content{}
.tabviewsection{margin-top:10px;margin-bottom:10px;}
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Powiesz mi jeszcze jak wyśrodkować te zakładki i obniżyć to co jest pod nimi? Kiedyś to wykombinowałam a teraz patrzę na to i zielonego pojęcia nie mam co zmienić w kodzie
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Wyśrodkowało mi od razu, więc wielkie dzięki. Co do nachodzenia to dalej był problem, ale zwiększyłam tylko wysokość tych zakładek o 10px i już nic nie nachodzi Dziękuję!
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).