Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
troche przestaje mi się podobać zachowanie niektórych osób w pewnych sytuacjach, forum nie słuzy do dyskutowania z osobami, którym brak szacunku do innych i kultury.
dlatego prosiłbym nie wdawać się w dyskusje z takimi osobami, nie odpisywać im, nie obrażać ich bo to tylko pogarsza sytuacje. Jezeli widzicie, iż ktoś obraził inną osobe prosze zgłaszać to do moderatora działu lub do administracji, uzasadniona skarga nagradzana będzie grupą Trolla i warnami, jesli brak kultury będzie nagminny delikwent otrzyma bana.
to nie ma sensu gdzyż liczba postów rośnie a nie spada, więc za jakiś czas będzie tego dziennie tyle przybywać, że nie damy rady. przeznaczenie forum w takim wypadku traci sens.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 122 Skąd: z łona
Wysłany: 20-05-2006, 08:11
jeśli wolisz odbierać masę PW, lub co gorsza mieć zawalone gg, ja myślę że zgłaszanie jest ok, post raz zgłoszony więcej nie będzie, ale wiesz wszystko zależy czy chcesz szukać tego na piechotę czy przez gepeesa
jeden na 50-100 postów to jakas obraza wiec nie sadze ze to duzo w przeciwienstwie do tego jakbym miał inwigilowac kazdy post (czyli w tym przykładzie 50-100) przed dodaniem, co to za dyskusja zalezna od tego kiedy zatwierdzi posty moderator
ale zbaczamy z kursu, według mnie nie ma litości dla osób bez kultury, na zachowanie której się godzą użytkując nasze forum, jeżeli łamią ten punkt regulaminu to czeka ich odpowiednia 'nagroda' nie wartosie wykłocać, my szarpiemy nerwy a on sie dobrze bawi
Wysłany: 01-06-2006, 18:35
Htsz napisał/a:
że brak kultury nie jest tu mile widziany
jak zresztą na każdym forum. Troll to osoba często spotykana, ale raczej na innych forach, innego typu. Tu jakoś niezbyt widuję, a dawanie rangi troll to takie hm - nieciekawe. Lepszy od razu warn. Ja w kazdym razie na forach, na których moderuje, litości nie mam (a tam jest tego sporo). dziecineostrady.prv.pl - wazny adres, moze go przylepic na glownej stronie forum? Bo do tego tematu tutaj wbrew pozorom mało kto zajrzy. A regulamin - mało kto przeczyta. Nawet przy ustawionym przekierowaniu natychmiastowym - po rejestracji. Z mojego doświadczenia wiem, że taki link jest zdecydowanie bardziej efektywny - na stronie głownej, bo ludzie kilkają w niego dobrowolnie, a jak ich zainteresuje, to i przeczytają. Pozdr
_________________ --> Gość, wejdź Tu bądź tu
Fashion dolls - Pet the destroyer - Wake the Snake
Tobiasz [Usunięty]
Wysłany: 02-06-2006, 21:44
Nawet modowie nie mają funkcji banicji. Niestety, tylko admini.
Tu jakoś niezbyt widuję, a dawanie rangi troll to takie hm - nieciekawe. Lepszy od razu warn
narazie nie spotykasz, bo mało tu osób rozmawia i prawie wszyscy się znamy skądś... ranga troll ma byćostreżeniem dla innych, że dana osoba nie jest zbyt fajna bo warna można za różne rzeczy dostać, o czym już niektórzy wiedzą
Monstrual napisał/a:
A regulamin - mało kto przeczyta. Nawet przy ustawionym przekierowaniu natychmiastowym - po rejestracji.
wydaje mi się, że pisałem już to...
nieznajomość regulaminu nie zwalnia od ponoszenia odpowiedzialności za jego nieprzestrzeganie podobnie jak z prawem polskim... dodatkowo pracujemy nad modyfikacami modów przesyłających wiadomości userom, każdy nowy dostanie krótką instrukcje jakie panują tutaj zasady.
OFFTOP: poza tym planuje chyba taką range jak "nabijacz" dla tych co nabijają sobie posty, przykładem może być Tobiasz , ale o tym napiszę jeszcze w innym temacie... o grupach...
i pewnie myślisz ze ta akcja przyniesie jakieś rezultaty ? jeśli jakiś 'troll' to przeczyta będzie się zastanawiał ilu 'troli' zna i nawet jeśli jakichś wyliczy, nigdy nie pomyśli o sobie. W takim razie czemu ta akcja służy? Żeby grupa co mądrzejszych ludzi mogła się pośmiać, kilka razy przytaknąć i zgodzić się z treścią strony? Bezsens. A już tym bardziej nie podoba mi się nazwa domeny, dialog wychował więcej 'troli' i podobnych karykatur.
Wysłany: 03-06-2006, 13:17
Georgiana napisał/a:
dialog wychował więcej 'troli' i podobnych karykatur.
A czy to ważne? Chodzi o sam fakt coraz szerszego dostępu do internetu, a cała sprawa rozpoczęła się od neostrady, która była pierwszym tego typu powszechnym środkiem. Więc nazwa jest jaka jest, choć niektórzy mogą czuć się dotknięci, bo uzywają neostrady, i uważają, że ta nazwa to jakiś atak w ich stronę. Bynajmniej.
Cytat:
W takim razie czemu ta akcja służy? Żeby grupa co mądrzejszych ludzi mogła się pośmiać, kilka razy przytaknąć i zgodzić się z treścią strony? Bezsens.
Czy aby na pewno temu służy? Twórcy akcji powołuja się raczej na inne argumenty. Ta kacja ma proostu uświadomoć ludzi o tym, iż coraz szerszy dostęp do internetu jest niestety w przypadku młodych osób zjawiskiem negatywnych. Poza tym strona dziecineostrady.prv.pl wskazuje zwyczajnie, jak taką osobę traktować. Jesli zaczepi cię troll, to po kiego się z nim kłócić? Przyznam się, że ta rada jest na prawdę skuteczna i przydatna. Tak więc akcja ma swoje pozytywne strony i nie jest bezcelowa, lub jak to ty określiłaś, bezsensowna.
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 786 Skąd: Waldenburg
Wysłany: 03-06-2006, 14:49
Monstrual napisał/a:
(...) cała sprawa rozpoczęła się od neostrady, która była pierwszym tego typu powszechnym środkiem(....)
Chyba jednak nie
Monstrual napisał/a:
(...) nazwa jest jaka jest, choć niektórzy mogą czuć się dotknięci, bo uzywają neostrady, i uważają, że ta nazwa to jakiś atak w ich stronę. *Bynajmniej.
Nie koniecznie atak, ale dotknieci sie czuja. Czy kiedy jeden facet na stu sie sprzedaje, mowimy o mezczyznach ze to meskie dziwki? Otóż nie.
*Słowa "bynajmniej" w języku polskim używamy w połączeniu z partykułą.... polaku (?).
Monstrual napisał/a:
(...) Ta kacja ma proostu uświadomoć ludzi o tym, iż coraz szerszy dostęp do internetu jest niestety w przypadku młodych osób zjawiskiem negatywnych(...)
Doprawdy? wielkie odkrycie na skale Ameryki.
Monstrual napisał/a:
(...)Poza tym strona dziecineostrady.prv.pl wskazuje zwyczajnie, jak taką osobę traktować(...)
Bo my potrzebujemy żeby nas prowadzić za rączkę.
Monstrual napisał/a:
(...)*Przyznam się, że ta rada jest na prawdę skuteczna i przydatna(...)
A według mnie banalna. Bo przecierz nikt nie jest wystarczająco mądry, żeby olać natręta.
*bł.styl.
Monstrual napisał/a:
(...)Tak więc akcja ma swoje pozytywne strony i nie jest bezcelowa, lub jak to ty określiłaś, bezsensowna.
i pewnie myślisz ze ta akcja przyniesie jakieś rezultaty ?
nie wiem czy przyniesie rezultaty, ludzie ambitnie wklejają te obrazki z ich strony, śmieją się jak wspomniałaś i teraz każdy kto pisze dziwnie albo jest noobem (to określenie stare jak świat) podczepiany jest pod dziecko neostrady nawet jak ma 40 lat
link podałem raczej w celu lektury kim jest troll, dla tych co słyszą to określenie po raz pierwszy
wyczytałem na jednym forum bardzo trafną opinię na temat tej strony, zamiast takiej powinno być coś w stylu "uświadomieni netykietą" czyli strona, na której powinno się 'pouczyć' (może ktoś znajdzie trafniejsze okreslenie ) tych nowych jak trzeba zachowywać się w środowisku internetowym a nie zwalczać ich bo przecież oni nie wiedzą za co są zwalczani, dla nich to normalne
Wysłany: 04-06-2006, 12:29
Georgiana napisał/a:
Bo przecierz nikt
przecież. Kto tu kogo poucza? Moje błędy może są stylistyczne, a ty masz orta. kKtóry z nich na maturze byłby błędem o większej wadze? Zapewne ortograficzny ^^. Ort I stopnia.
Cytat:
Bo my potrzebujemy żeby nas prowadzić za rączkę
Błąd interpunkcyjny. Przed żeby stawia się przecinek - pierwsza klasa gimnazjum.
Cytat:
Czy kiedy jeden facet na stu sie sprzedaje, mowimy o mezczyznach ze to meskie dziwki?
A czy kiedy jeden użytkownik neostrady jest trollem, mówimy że wszyscy są trollami? To jest nazwa umowna, więc twój argument jakoś tu nie pasuje.
Georgiana napisał/a:
Chyba jednak nie
Chyba jednak tak. Pierwsza była neostrada i to ona zdobyła najwięcej userów - mowa oczywiście o Polsce. Kłania sie trochę wiedzy podstawowej, moja droga.
Htsz napisał/a:
czyli strona, na której powinno się 'pouczyć' (może ktoś znajdzie trafniejsze okreslenie ) tych nowych jak trzeba zachowywać się w środowisku internetowym a nie zwalczać ich bo przecież oni nie wiedzą za co są zwalczani, dla nich to normalne
Słuszne stwierdzenie.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 04-06-2006, 13:00
Monstrual napisał/a:
Kto tu kogo poucza?
Spokoj dzieciaki. Jestem jedyna osoba na tym forum, ktora z racji wyksztalcenia ma prawo pouczac na temat bledow jezykowych
Co do przyznawanie negatywnych rang, to jestem absolutnie przeciwna. Zapisywanie na jakichs antylistach, czarnych listach czy podobnych rzeczach swiadczy o dziecinnym podejsciu do problemu. To nie jest jakis cholerny przyczulek purytanizmu zeby pietnowac sie szkarlatnymi literami, zwlaszcza ze ludzie sie zmieniaja, nabywaja wiedzy na temat tego jakie zachowania wypadaja, a jakie nie. A jak sie kogos raz naznaczy to nie daje mu/jej sie szansy na naprawde swojego zachowania. Chyba nikt nie lubi byc metkowany, zwlaszcza nieprzychylnymi opiniami.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum