Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
prosiłbym abyście się wypowiedzieli, co decyduje jaki szablon pobieracie, czy obrazek, a może inny szczegół ? ewentualnie całośc kompozycji, czy lubicie szablony zamknięte z suwakami, czy otwarte w nieskończoność ?
czego najczęściej szukacie? "gwiazd", czy zupełnie nieznanych twarzy?, a może przedmiotów lub abstrakcji ?
wszelkie sugestie i opisy beda pomocne, wiadomo, ze projektanci wolą robić po swojemu, jednak mały obraz oczekiwań sądze, że będzie przydatny
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 18-03-2006, 15:40
Ja jako projektantka, ale również blogowicz (w zamierzchłych czasach) podzielę się z wami moim doświadczeniem zawodowym ;d
Dobry szablon:
1) ma grafikę o odpowiednim rozmiarze (na przykład top nie może wypełniać całego ekranu, jesli na ekranie jest widoczna bez przewijania właściwa treść bloga, to jest to wygodne dla oglądających), jest dopasowany do różnych rozdzielczości (800x600, 1024x768 i tryb pełnoekranowy najczęściej- ważne, żeby się grafika brzydko nie 'rozjeżdżała')
2) ma czytelną czcionkę, przejrzyste, ładnie dopasowane kolorystycznie menu oraz ciekawy i zgrany z całością efekt linków (ale nie zbyt przekombinowany)
3) nie wspominając już o prawidłowym kodowaniu, optymalizacji grafiki i poprawnej pisowni -wszystko musi się sprawnie wczytać.
Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje ;} Każdy lubi co innego, więc w sumie każda tematyka jest dobra- wszystko zalezy od wykonania. Najważniejszy pomysł i twórcze rozwiązania. Coś, co odróżnia szablon (szczególnie grafikę) od stu tysięcy innych. Poza tym niecodzienne zestawienia kolorów, napisów przykuwają uwagę usera :}
(tia, wiem, że w tym temacie nie o to chodziło ;d}
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Wysłany: 18-03-2006, 15:48
hmm staram się wyszukiwac cos oryginalnego albo do zdjecia dopisac jakis kawalek piosenki czy coś takiego. Musi byc dopracowany, dosc czytelny i nie oczojebny. Jak tyle bedzie to jest dobrze
Wysłany: 21-03-2006, 12:49
Heh.. Twój szablon gigex (natalioooo) moja koleżanka miała chwile na blogu i mówi do mnie żebym zobaczyła jaki ładny, a ja się podnieciłam tym, że powiedziałam jej, że wiem kto go robił xd lól. już sie nie udzielam xd
_________________ Plis stej until ajm gon, ajm hir hold on to mi ajm rajt hir łejding. End tejk maj łan last bref end dont forget den aj łil bi rajt hir łejding.
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 22-03-2006, 14:50
<jara sie tym> ;ddd osz fak, nie wiedziałam że aż tak... ;dd
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
Sylwia [Usunięty]
Wysłany: 23-03-2006, 15:17
No szablon ładny
a co do tematu , to mi najbardziej podobają sie długie szablony , lepiej sie wtedy czyta bloga zwłaszcza jesli ktoś pisze długie i wyczerpujące notki już nie wspominając o opowiadaniu naprzykład , wtedy długi to wręcz obowiązek
Grafika , moim zdaniem zrobiona samemu jest najlepsza , bo jest niepowtarzalna i wyjatkowa i nie wazne , że może nie byc najlepsza - od czegoś sie zaczyna
Za szablonami z gwiazdami nie przepadam , kazdy ma inny gust wiec ciezko bedzie by taki szablon nawet jesli jest perfekcyjnie wykonany spodobał sie osobie , która nie lubi np tej aktorki:) No chyba że chodzi o Angeline Jolie to wiadomo hehehe
A juz do szaleństwa mnie doprowadzają szablony z Hilary Duff i Ashley Simpson ... nie dlatego , że ich samych nie lubie , ale utworzyła się taka moda , że strasznie duzo dziewczynek piszących PoKEmoNEm ma własnie szablon z któraś z nich , a morał z tego taki , że nie warto robić szablonu z którąś z tych pań bo jest większe prawdopodobieństwo , że bedzie słóżył pokemonom heh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum