Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 17-05-2007, 16:47 Napisy.org zamknięto
Cytat
Komenda wojewódzka policji w Katowicach poinformowała o zatrzymaniu administratorów popularnego serwisu udostępniającego pliki tekstowe z napisami do filmów, Napisy.org.
Strona jest niedostępna dla odwiedzających. Akcja zamknięcia serwisu, jak czytamy w oficjalnym komunikacie, była wymierzona przeciwko osobom zajmującym się nielegalnym rozpowszechnianiem tłumaczeń do pirackich filmów.
Coś takiego. W tym momencie wszyscy polscy internauci, ktorych znajomosc angielskiego nie jest na co najmniej zaawansowanym poziomie, moga sobie podarowac sciaganie filmow, bo tlumaczenia nie dostana...
Jednak jak na wszystko i na to jest rozwiazanie - Rosja i Chiny
A ja ciesze sie, ze z tym nie mam problemu. Czy sa napisy czy nie, roznicy mi to nie sprawia.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3236 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 17-05-2007, 17:58
czytałem o tym na wykopie. Ludzie i tak znajdą sposoby, tutaj było to poprostu ułatwienie dostepu do tych plików, teraz to utrudnili, ale nie zlikwidowali... w komantarzach na wykopie kilkolo ludzi miało rację, stron o tematyce rasistowskiej faszystowskiej itp. to do dzisiaj zamknąć nie mogą a chwycili się bezbronnych
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
tutaj aktualizowany news o tym z mailem od admina napisy.org
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 20-05-2007, 16:19
Nie wymagaj zbyt wiele od Tobiasza.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Mają pełne prawo ich zamknąć. Chociaż nie popieram tego. Ale kupuje się licencję na film i licencję na napisy (np Gutek itd..). A napisy.org to złamanie licencji..
Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2007 Posty: 76 Skąd: toruń
Wysłany: 12-06-2007, 12:25
a ja ciągle nie rozumiem, co wszyscy mają do policji
co do tematu, to według mnie ściąganie plików, piosenek, itp. z internetu dla siebie nie jest jeszcze takie złe, ale kiedy już ktoś czerpie z tego korzyści to bardzo mi sie to nie podoba.
co do tematu, to według mnie ściąganie plików, piosenek, itp. z internetu dla siebie nie jest jeszcze takie złe, ale kiedy już ktoś czerpie z tego korzyści to bardzo mi sie to nie podoba.
a sciagajac dla siebie nie czerpiesz korzysci?
z polowa osob ktore sciagaja filmy nagrywa je i puszcza dalej - bardzo czesto za jaaks oplata...
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Dołączyła: 25 Mar 2007 Posty: 76 Skąd: toruń
Wysłany: 12-06-2007, 13:29
ołkej, bez chyba ;>
nie sciagniecie i obejrzenie bez kupna nie jest fer, ale gdybym to ja byłą autorka czegośtam, co ktoś sobie teraz sprzedaje bez mojej zgody to bardziej by mnie to draznilo
Nie rozumiem dlaczego zamknęli napisy.org skoro robili nieodpłatnie dla społeczeństwa tłumaczenia dla filmów. Przecież nie rozpowszechniali pirackich filmów, muzyki, gier i itp. Niech policja zajmie się łapaniem bandziorów i zamykaniem stron rasistowskich, faszystowskich, nazistowskich i itp. Niech zajmą się porządniejszymi rzeczami, a nie takimi bzdetami.
Tobiasz, napisy sa tak samo chroniona wlasnoscia jak sam film a to czy robili to nieodplatnie czy odplatnie to bez roznicy (to z nieodplatnoscia nie jest takie do konca prawdziwe - mieli reklamy na portalu i na 99% wychodzili na + )
jak bede kradl rowery po czym je rozdawal to bedzi eok bo robie to nieodplatnie?
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum