Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 18-05-2006, 11:01 [ favicon ] Obrazek przy URL
Elo! Mam pewne pytanko. Otóz jak np. wchodzi się na wp.pl to obok adresu http://wp.pl jest taki malutki obrazek. Też chciałbym mieć taki obrazek na blogu a niewiem jak go tam wstawić.
jak łatwo zauwazyć musisz mieć obrazek na jakimś serwerze (wpisac jego url zamiast 'adres.pl' w formacie .ico akceptowalne jest chyba także .png
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Tutaj jest bardzo fajne narzedzie do robienia tych iconek. Po prostu wstawiasz jakiekolwiek kwadratowe zdjecie ze swojego dysku i strona przerabia je za ciebie. Wystarczy pozniej pobrac plik zazipowany, w ktorym jest napisane co i jak
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 18-05-2006, 13:13
Musisz wrzucic ta icone na jakis serwer i podlinkowac tak jak Htsz to napisal.
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
wiem, ze istnieje również dodatek np. do photoshopa, który dodaje opcje zapisywania pliku do .ICO (nie doszukalem się go, a może jest standardowo )
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 18-05-2006, 17:59
Htsz napisał/a
nie doszukalem się go, a może jest standardowo
W 7 na pewno nie, ale mozna sobie sciagnac. Nazywa sie icoformat i mozna go znalezc tu http://www.telegraphics.com.au/sw/
Jak to sciagalam to bylo jeszcze za free, a teraz jest donationware, ale chyba nie ma problemu z downloadem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum