Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 23-04-2006, 17:21
czy ta 'ramka' jest standardową opcją na huzia (z tego co pamiętam to skrypt podobny do mblog.pl i blog.pl) ?? jezeli nie to wypada podać adres bloga aby można było zobaczyć na jakiej zasadzie ma to być zrobione.
niedokładnie rozumiem co miałaś na myśli pisząc w temacie "mam ramkę" ....
jezeli to standardowa opcja to w panelu zapewne jest miejsce gdzie wpisuje się informacje "o mnie" a nastepnie wstawia zmienną lub link na blogu aby wejść na ta podstronę (jak np. w mylogu)
jeśli nie jest to standardowa opcja a chcesz ją zrobić ręcznie to musisz posiadać konto na jakimś serwerze gdzie zrobisz sobie plik np. omnie.html umieścisz w nim informacje na swój temat a nastepnie normalnie zalinkujesz w menu bloga.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zobaczcie jak to wyglada, gdyz nie ma nigdzie miejsca gdzie bym to mogla wpisac, moj blog to www.tomka-th.huzia.pl ,a i co oznacza "adres IP autora wpisu "??
Zaproszone osoby: 46 Pomógł: 41 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3140 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 27-04-2006, 13:45
no to teraz chyba rozumiem o co chodzi
na blogu masz
Kod
<MARQUEE style="height: 100%; border-width: 1px;" DIRECTION="up" BGCOLOR="transparent" SCROLLAMOUNT="1" SCROLLDELAY="1" LOOP="infinite" border="border-color: #000000; border-style: dashed; border-width: 1px;">
wpisz tu parę słów o sobie :D </marquee>
musisz go odnaleźć w kodzie szablonu (wejść tam gdzie się wkleja szablony) i zamiast wpisz tu parę słów o sobie napisać coś o sobie i potem zapisać zmiany.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum