Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 10-08-2006, 19:35 [blox.pl] problem z otwieraniem sie stron w nowym oknie
Witam,
mam bloga na blox.pl. I mam na nim problem z zaklatkami. Strony otwieraja mi sie w tym samym oknie. A chcialabym aby sie otwierały w nowym oknie. Znacie jakis kod na to albo cos?
Z gory dziekuje za pomoc, i czekam na odpowiedz!
Ostatnio zmieniony przez tancera 16-08-2006, 16:32, w całości zmieniany 2 razy
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 98 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 416 Skąd: Dom
Wysłany: 10-08-2006, 19:49
ee dokladnie nie wiem jak tm jest ale jak dodajesz linka powinno byc ' otwieraj w nowym oknie '
[ Dodano: 10-08-2006, 19:50 ]
jak nie to nie wiem
Wysłany: 10-08-2006, 22:32
jesli nie ma takiej opcji o której wspomiał kutwa, musisz radzić sobie na piechote, albo edytować kod html i wrzucać linki sama w odpowiednie miejsce oczywiście. a jesli nie ma opcji edytowania kodu musisz sie przemeczyc. to samo jest na onecie.
jesli niewiesz lub wiesz ja ci przypomne by otworzyc strone w nowy oknie musisz podać
Kod
<a href="tutaj adres strony wraz z http://" target="_blank" title="tutaj wpisz tekst pojawiający się w dymku">a tutaj nazwe linka</a>
Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 95 Skąd: z dupy
Wysłany: 11-08-2006, 00:22
z tym ze na blox.pl nie ma takiego czegos jak edytor html wiec nie mozna dodać atrybutu target do odnosnika, tam linki nazywają sie zakładkami i tworzy sie je automatycznie podajac adres i opis
Tak więc nic nie zrobisz bo nie ma takiej opcji przy dodawaniu 'zakładek' ani nie masz mozliwości ingerencji w kod html
ehh, pamiętam czasy darmowego blog.pl
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 11-08-2006, 01:17 ]
też pamiętam
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 11-08-2006, 01:16
jeżeli chodzi o linki z menu bloxa to niestety nie ma takiej możliwości.
potwierdza to kodowanie bloxów w xhtml'u --- które w wersji oficjalnej nie uwzględnia target="_blank" (mozna to obejść ale z ingerencją w kod a tu jej nie ma) --- a także informacja na blogu o stylach gdzie wyczytałem, ze dodawanie linków otwierających sie w nowym oknie możliwe jest jedynie w notkach i kod na to wygląda tak jak podał oujejor
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
[ Dodano: 12-08-2006, 01:15 ]
Blox posiada edycje html całego szablonu. Nie da sie wstawic jakiegos kodu w te zakładki zeby sie otwierały w nowym oknie?
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 12-08-2006, 13:19
ech...
na blogu css.blox.pl napisano o tym co ja pisałem wyżej, czyli zaznaczono tam, że tylko w notkach da sie zrobić link otwierany w nowym oknie.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 12-08-2006, 15:00
na pewno na każdym, który oferuje edycje html blog.pl, eblog.pl, mylog.pl itp...
p.s.
tylko tak się zastanawiam po co konkretnie otwieranie w nowym oknie ? jak ktoś będzie chciał nowe okno/zakładke to kliknie sobie prawym klawiszem myszy albo cofnie jeżeli odnośnik mu sie nie spodoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum