Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Mam pytanie.Jaki kod html trzeba wkleić aby w notce pokazał się film?
Chodzi oto aby w notce pokazywał się film,a nie url filmu i dopiero po kliknięciu url pokazał się filmik.
niki jeżeli nie możesz sobie poradzić w sprawie wstawiania filmu w notkach to nie rób kolejnego tematu o tym samym tylko dopisz sie do raz założonego, opisz dokladnie co ci nie działa jak wklejasz film według tego co opisałem powyżej...
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 20-07-2006, 18:56
Umiesc go tam gdzie masz miejsce, tak zeby ci bloga nie rozwalilo. Mozesz tez w notce dodac.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 20-07-2006, 19:18
Chwileczke, przeciez przed chwila napisales, ze masz url i embed... Tak trudno polaczyc koniec z koncem i dojsc do wniosku, ze skoro masz podane linki to je (wlasciwie tylko ten embed) po prostu kopiujesz i wklejasz na bloga?
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
aha..no i chciałem sie tylko to dowiedziec..czyli mam tylko embed wkleic na bloga spoko...bo nie wiedziałem wlasnie co..URL i ten Embed...i teraz wiem ze tylko embed bez URL
[ Dodano: 20-07-2006, 19:50 ]
no i co..nie smiga mi..wkleiłem ten embed tam gdzie wpisy sie dodaje..
Wysłany: 09-04-2008, 19:54
szczerze? też padam w tym momencie. wklejam ten kod i wyświetla mi się w notce jako kod, a nie jako filmik... może trochę jeszcze bardziej łopatologicznie mozna? bo ja pół dnia nad tym siedzę i nic...
W każdym razie sprawdź, czy nie wklejasz tego kodu w edytor wizualny - wtedy zamiast filmiku rzeczywiście pojawi się kod HTML. Przełącz na edytor HTML i dopiero próbuj go wklejać.
Nawiasem mówiąc, WP w najnowszej wersji (2.5) oraz Wordpress.com mają taką wygodną "dodawajkę" różnych mediów, m.in. obrazków, dźwięków i filmików z Youtube. Próbowałaś z tego korzystać?
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum