Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 29-06-2006, 10:34 skrypt notek z komentarzami
Wiem ze to troche dziwna prosba, ale poprosilbym o Kod dodawania newsow (noci) na bloga wraz z mozliwoscia komentowania ich. Pewnie nasuwa Wam się kilka pytań:
1. Po co ci ten skrypt?
2. Dlaczego nie robisz bloga na serwisach takich jak blog.pl , mylog.pl itp?
3. Skoro biwerzesz sie za robienie strony, nie mozesz byc zielony (o rymuje sie ) wiec powinenes umiec zrobic samemu taki skrypt!
Odpowiem na nie:
1. Chcę stworzyć bloga, na servisie yoyo.pl.
2. Zawsze bylem orginalny. Sam blog jako pisanie noc i czytanie komentarzy nie wystarczałoby mi raczej. A na yoyo.pl moge dodac swoje srypty,
3. Wiem. Rozumiem juz prawie html, wciaz sie doksztalcam. Niedlugo wezme sie za SQL, teraz jestem jeszcze w php.
Prosiłbym również o pomoc w "zainstalowaniu" skryptu (na ftp wrzuce sam ; ) )
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 29-06-2006, 14:08
Bielo^ napisał/a
Sam blog jako pisanie noc i czytanie komentarzy nie wystarczałoby mi raczej
Ja używam Cutenews, skrypt maly ale ma wszystko co potrzebne, a jak sie postarasz to mozesz na jego bazie zrobic caly cms
Uzywam go tutaj: http://morning-star.ovh.org/blog.php
Stad to sciagniesz: http://cutephp.com/ Instalacja jest latwa, trzeba tylko pamietac o chmodowaniu niektorych plikow, a z reszta wszystko jest napisane w instrukcji
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 30-06-2006, 09:59
Bielo^ napisał/a
Cutenews potrzebuje MySQL'a do dzialania?
Nie potrzebuje. A co do szablonow, to raczej nie ma czegos takiego. Musisz sam zrobic
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
~Frozen Lust: Przypuszczam że Ty wiesz jak sie CHMOD'uje. Mogłabyś mi wytłumaczyć, bo nie zabardzo rozumiem język Angielski, jeszcze się w tym dokształcam. Dzięki.
Wysłany: 30-06-2006, 10:35
W kliencie FTP musisz kliknac na wybranym pliku i w jego wlasciwosciach pozmieniac uprawnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum