Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Zaczęłam prowadzić pomoce blogowe, chociaż sama mam czasami problemy. Skonczyłam już zabawę szablonami na Front page (po przeczytaniu odpowiedzi). Tym razem jednak mam pytanie: Jak wstawić Tah HTML, żeby został tekstem, a nie zamieniał się na np. obrazek?? W tym wypadku chcę wstawić instrukcję o wstawianiu statusu gg na bloga, ale nie mam jak wstawić kod, żeby nie zamienił się w słoneczko.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 09-04-2006, 20:58
Posluchaj, dobrze ci radze, najpierw poznaj wszystkie odpowiedzi na wlasne pytania, a dopiero pozniej prowadz pomoce blogowe... Bo po co komu taka pomoc, skoro sama jej potrzebuje?
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 09-04-2006, 21:57
ewokam, przestudiuj jeszcze kursy html-a
nie mówie ze ja znam wszystko bo jak czegoś niewiem to tesh szukam jakiś odpowiedzi ale najczesciej znajduje to w kursach
a w odpowiedzi na twoje pytanie:
mozesz użyć
<TEXTAREA NAME=nazwa COLS=x ROWS=y> tu wpisz text skryptu </TEXTAREA> gdzie:
name - nazwa pola tekstowego
cols - ilość kolumn
rows - ilość wierszy
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3236 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 09-04-2006, 23:28
jej chodzi o to aby po wstawieniu kodu serwer go nie interpretował jako HTML tylko oddał jako tekst, niekoniecznie trzeba uzywać textarea, bo zwykły wklejony tam kod html nie przejdzie przez validator (jesli zawiera w kodzie caly szablon), mozna to ominąć zrobiąc np. tak :
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1102
Wysłany: 10-04-2006, 00:01
Najlepiej uzywac <xmp> </xmp> Tylko, ze nie jest to zgodne ze standardami najnowszymi. Swoja droga idioci, napierw wprowadzaja przydatna rzecz, ktora uzywa wiele serwisow, a pozniej oznajmiaja ze nie powinno sie tego stosowac...
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum