Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 20-04-2007, 16:04 Słownik do niemieckiego - pomocy !
Hej
Prosze pomozcie mi znalezc jakis fajny, duzy, wielofunkcyjny slownik do jezyka niemieckiego.
Ostatnio pilnie sie ucze a tak naprawde nie moge znalezc na rynku slownika ktory spelnialby moje oczekiwania. Chce zainwestowac w slownik i dlatego chcialbym zeby byl aktualny!
Pomozcie !
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3234 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 20-04-2007, 16:27
ja w domu mam słownik pol-ang - ang-pol - z wydawnictwa WILGA, kupioy dość dawno, ale wiem, ze była też wersja niemiecka, to był taki zestaw, słownik z gramatyką+cwiczenia gramatyczne.
co taki słownik musi zawierać ? i w czym testowane wczesniej były złe ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 98 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 416 Skąd: Dom
Wysłany: 20-04-2007, 21:59
www.ling.pl - dosc dobry, ale najlepszy jest translator:
DEUTCH TRANSLATOR - techland.com
Wysłany: 23-04-2007, 13:27
PWN http://mix.home.pl/mix1/m...1000009505.html niestety nie wiem czy jest w wersji papierowej. Znam sie na slownikach, ale tylko w wersji angielskiej i raczej monolingual.
Mała uwaga. Słowniki, tak samo jak inne książki najłatwiej znaleźć w księgarni, zarówno takiej, którą możesz znaleźć praktycznie na każdej ulicy, jak i on-line, do której dostęp jest jeszcze łatwiejszy, więc następnym razem najpierw sam poszukaj, a dopiero później się pytaj, co do tego ostatniego, to najszybszą i najbardziej kompetentną odpowiedź znajdziesz tam gdzie trzymają się nauczyciele danego języka, albo strony poświęcone nauce tego języka, a nie na forum blogowym -_-
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum