Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
wprawdzie nie umiem dokładnie opisać znaczenia słowa parkour (można poszukać sobie w słownikach ) ale jest to coś nadzwyczajnego i jak najbardziej nie zmyślonego
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 02-06-2006, 20:25
Byl kiedys na discovery taki program. Kilku gosci z francji ( ) przyjechalo do Londynu, zeby poskakac po budynkach. A parkur to chyba spolszczenie, wydaje mi sie, ze z francuskiego parcours, co oznacza droga, ale nie jestem pewna W kazdym razie tak to sie czyta [parkur]. Zeby uprawiac ten sport na serio trzeba miec nie tylko silne cialo ale i psyche...
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 335 Skąd: Łuków
Wysłany: 03-06-2006, 14:33
u Mińsku Mazowieckim jest team la parkour nawet dobrzy są.
u mnie w mieście moi znajomi chcą skakać, ale na razie każdy sobie samodzielnie ćwiczy, nie ma jakiejś zorganizowanej grupy ;}
[ Dodano: 03-06-2006, 14:33 ]
kiedyś oglądałam o tym dokument na dwójce ;} W Paryżu skakali.
_________________ Rączka rączkę myje. Pozdrowienia dla kółka wzajemnej adoracji...
ten filmik to tandeta...
jedyna fajna akcja to wejscie do mieszkania staruszkow
i nie kapuje tego ze mieli klamki (nawet karabin) i nie strzelali do niego...
poszukam tego filmiku i moze go tu wrzuce
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty Gość?
ten filmik to tandeta...
jedyna fajna akcja to wejscie do mieszkania staruszków
i nie kapuje tego ze mieli klamki (nawet karabin) i nie strzelali do niego...
to jest epizod z jakiegos filmu (nie wiem czy nie z tej 13 dzielnicy), a jak wiesz w filmach główny bohater raczej nie ginie , ale w necie chociażby na stronie źródłowej tego filmiku jest sporo różnych, także amatorskich nagrań
poza tym tu nie o same skakanie po dachach chodzi a o różnego rodzaju rzeczy, coś w stylu tego typa co w warszawie wspinał się na wieżowiec bez zabezpieczeń
Eh Parkour. xD
U mnie w mieście chyba za dużo ludzii się tym interesuje hihi;P
Bo już powoli bzika. xD dostaje jak o tym słysze hehe;P
A 13 Dzielnicy nie oglądałam
_________________ …nienawidzisz Mnie??
To Fajnie..A Te Brawa
Co Słyszysz Są Właśnie
Dla Mnie. ;]]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum