Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
Mając 13 lat wkracza się już w życie dorosłych. Chcemy byc bardziej kobiece.. Myślimy o swoim wyglądzie, o tym żeby się podpbac chlopakom.. [normalka ] No i to jest super.. Ale troche można żalowac, ze stracilo sie najlepsze lata swoijego życia.. Przeciez bedziemy mlode i piekne tyle lat...... Najlpeij jest zyc chwilą i nie myslec o tym, co bedzie potem.! Pozdawiam wszystkie czytające
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 23-09-2007, 19:35
tymcia_ napisał/a:
Mając 13 lat wkracza się już w życie dorosłych.
To moze zacznijcie ZACHOWYWAC się jak dorośli, a nie tylko wyglądać ;]
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 23-09-2007, 22:34
słuchaj, miałam takie w podstawówce, i prawie wszystkie albo już są dzieciate - niekoniecznie męzate - dzieciata była jedna juz jak miała 13, 14 lat. inne się w dragi wpakowały - i to dzieci z porządnych domów, degeneruchy jedne!!! a to wszystko moim zdaniem wina Bravo Girlsów i Vivy, propagujących dziwkarski tryb życia. napatrzą się takie dziefcynki na panie z gołymi cyckami przy samochodach pimpów i mają priorytet - dawać ciała za kasę, zarobić żeby mieć kosmetyki i ciuchy żeby wyglądać jak one, a na dyskotekach robić to co one. tragedia.
słuchaj, miałam takie w podstawówce, i prawie wszystkie albo już są dzieciate - niekoniecznie męzate - dzieciata była jedna juz jak miała 13, 14 lat. inne się w dragi wpakowały - i to dzieci z porządnych domów, degeneruchy jedne!!! a to wszystko moim zdaniem wina Bravo Girlsów i Vivy, propagujących dziwkarski tryb życia. napatrzą się takie dziefcynki na panie z gołymi cyckami przy samochodach pimpów i mają priorytet - dawać ciała za kasę, zarobić żeby mieć kosmetyki i ciuchy żeby wyglądać jak one, a na dyskotekach robić to co one. tragedia.
Całkowicie się z tym zgadzam. A ten temat jest po prostu żałosny. Ja mam trzynascie lat i jakos nie zachowuje się jak dorosła czy cos (no, o wyglad dbam!). A takie dzieci w moim wieku, co palą też mnie denerwują. To się nazywa dzieci ulicy dokładniej. Np.: idzie Ci jedna i się pyta czy masz kasę, bo zbiera na fajki... Znaczy się, że nie ma naprawdę kasy czy chce być KóL? Ale to było dobre. Chodziła po całej szkole i od każdego brała po dwadzieścia groszy
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
po a) 13latki wcale,a wcale nie wkraczają w dorosłe życie. osoby w tym wieku to po prostu DZIECI i takimi są przez jakieś kolejne 6 lat.
po b) ostatnio, kiedy byłam na jakiejś imprezie w mieście, zauważyłam szalone 13tki z petami w ręku i z butelkami czystej. czy tak ma wyglądać dzieciństwo? a przepraszam... oni DOROŚLI chcą być. dla nich dorosłość to używki i seks co jest przykre. nieuświadomione nastolatki, które tym zachowaniem niszczą swoją przyszłość. prawdziwą dorosłość.
eee... szkoda słów. żal mi tych dzieciaków. ja w ich wieku nie przejmowałam się niczym. nie myślałam o tym, że kroczę ku dorosłości. po prostu robiłam wszystko, by się dobrze bawić. i na dobre mi to wyszło - teraz mam co wspominać.
nie, nie wszystkie. mam 'koleżanki' w tym wieku, które są normalnymi dzieciakami mówiłam tylko i wyłącznie o grupie pseudo-dorosłych. nie chciałam nikogo, poza nimi , obrazić więc jeśli tak to odebrałaś to przepraszam.
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1471 Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-09-2007, 20:48
Cashee, ale taka prawda, że mając trzynaście lat jest się dzieckiem! Każdy i każda z nas miał lub miała lub będzie mieć trzynaście lat Niektóre dzieci zachowują się mniej lub bardziej dojrzale... Ale najczęściej jest tak, że im bardziej chcą być dojrzałe tym bardziej im to nie wychodzi... Taki wykres bym narysowała z chęcią Haha.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 22 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 28-09-2007, 00:09
Ja długo byłam dzieckiem. Chyba nadal troche jestem Ale ukrywam to, bo babie w moim wieku nie przystoi
Wyrzekajac sie dziecinstwa traci sie cos cennego, moze dlatego, ze kazdy potrzebuje troche beztroski w swoim zyciu, dzieciecej radosci, umiejetnosci cieszenia sie z malych rzeczy... No nie wiem, wydaje mi sie ze coraz czesciej ludzie brna w doroslosc nie wiedzac nawet na jaką kiche sie rzucaja.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany: 28-09-2007, 00:27
pytanie: co to jest według was normalne dziecko?
dzieci zawsze bawią się w naśladowanie dorosłych - laleczki, wojny, naśladowanie pracy mamusi w sklepie czy biurowej.
w wieku trzynastu w ten sposób też bawią się, naśladując imponujące dla nich zachowania dorosłych - nawet nieświadomie. bo wujcio sie nawalił wódką, koleżanka mamy pali, a starsza siostra nosi stringi, to one tez tak chcą.
naśladują, owszem. i to jest najgorsze, bo to świadczy o ich otoczeniu.
ale 13-latek powinien potrafić odróżnić już, w pewien sposób, zachowania dobre i te gorsze. to już nie jest dziecko, które uczepione jest 'maminej spódnicy'. naśladować można do pewnego stopnia i do nastolatek już powinien rozumieć.
jak wytłumaczyć masę osób - dzieci w wieku 12-15 - które pokazują się w internecie pozując na młode lolitki? to taki przykład i nie sądze by polegał na naśladowaniu. zaczęło się od jednej osoby, a potem stworzył się trend - kto pokaże więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum