Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Młodzieżowe Forum Blogowe

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu
Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)

--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!

IQ test - zobacz jakie masz IQ, może lepsze od Dody :D ?

Poprzedni temat :: Następny temat
o Szafiarkach
Autor Wiadomość
nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 10:41   o Szafiarkach

artykuł na gazeta.pl o szafiarkach

Zapraszam do artykułu.
Osobiście bardzo lubie blogi o modzie w stylu www.copenghagenstreets.dk czy www.japanesestreets.com

Jak Wam się ta idea podoba? Lubicie oglądać blogi o street fashion?

~Reklamek
Admin.Bot
aka. kasiarz

Wysłany: 32-13-2140, 25:61

Jesli chcesz pozbyć się reklam: zarejestruj się / zaloguj się !
@Zzielona 
Blogowicz.Team
vel. Inez

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 09-04-2008, 11:54   

No ja szafiarskie blogi odkryłam dokładnie wczoraj... Jak zaczęłam oglądać wordpressowców. Powiem Wam, że nawet ciekawie się ogląda te przebieranki :) . Oczywiście najczęstszymi odwiedzającymi są kobiety, bo tylko one uwielbiają tą tematykę (i ew. Hytysz, muahahaha :D ).

+/-Amira 
Oceny.Team

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 09-04-2008, 12:16   

Zzielona, nagrabisz sobie kiedyś, hehe :D
Szczerze? pierwszy raz słyszę! przecież to coś idealnego dla mnie! :D a tak na serio , to mi się pomysł bardzo podoba. już mnie nudzą te wszystkie babskie fora, gdzie laski sobie wrzucają i nic konstruktywnego nie wnoszą. takie blogi to jakaś odmiana i mi się to bardzo podoba.

Moja przyjaciółka mnie kiedyś pytała, dlaczego ja się tym nie zajmę.. Ale wiecie co? Już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pracą jako stylistka. Są u mnie salony, które poszukują takich osób, tylko , że studia mi nie pozwalają na elastyczność -_-

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 13:10   

ja mam zamiar jak sobie kupię aparat otworzyć bloga z modą uliczną z Krakowa, czegoś takiego brakuje - był jeden blog z modą z Krakowa, ale dawno nieuaktualniany a ludzie tutaj wyglądają tak niesamowicie...
jeśli chodzi o przebieranki zauważyłam jednak pewną prawidłowość, określony styl u sporej części polskich szafiarek...

+/-Amira 
Oceny.Team

Wysłany: 09-04-2008, 13:34   

o teraz rządzi nami określona moda... one otwierają te blogi , a chodzą wszystkie w tym samym, bo prawie cała polska tak samo się ubiera. brakuje nowych trendów, które to właśnie my powinnyśmy wymyślać.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 14:39   

no właśnie, no właśnie... niby widzi się ludzi oryginalnie ubranych, ale na jedną modłę... widzę powtarzalność. niby kolorowe rajstopy były odkryciem... ale juz nie są, gdy co druga dziewczyna w nich chodzi.

m@tarci 
Dzieciak maly

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 09-04-2008, 14:49   

a ja sie ubieram dosc oryginalnie(bez przesady) , choc nie wiem czy to do konca na temat.
Co do tych ''Szafirkow'' , to nie mam zdania , jest mi to zbyt neutralne , bym mogl wyrobic sobie o tym opinie.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 14:56   

SZAFIAREK ty NEOstradusie!
od słowa wardrobe!

m@tarci 
Dzieciak maly

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 09-04-2008, 15:10   

spadaj , nie mam nic wspolnego z tym co napisalas , nie mam ani neostrady i tylko idota by mnie okreslil dzieckiem neo bez wiedzy co to znaczy.
A co do SzAfIrKOw , to mi to wisi , ja sie ubieram jak ubieram , a jak inni i czy sie przebieraja i w co , to mnie najmniej obchodzi.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 16:33   

no widzę, że dalej nie rozumiesz, ale widocznie teraz taka młodziez

a zauważyłyście, że w sumie promowane są często brzydactwa? dla mężczyzn np takie spodnie (chodzi mi głównie o zagraniczne blogi) z krokiem w połowie ud i kończące się obcisło, jak rurki... wygląda to jakby ktoś miał pampersa. już kilku takich ludzi w Krk zobaczyłam...

m@tarci 
Dzieciak maly

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 09-04-2008, 16:46   

nie , rozumiem , to ty nie rozumiesz.
Mnie w tym temacie nie interesuje dyskusja i jaka kolwiek wymiana zdan , wypowiedzialem i sie tyle mi wystarczy.
Co do blogow to do nie przepadam za takimi , nie interesuje sie w sumie niczym innym , co nie jest w moich zainteresowaniach , a takie zbedne mi bzdury , nie obejmuje moja ciekawosc/zainteresowanie.

+/-Amira 
Oceny.Team

Wysłany: 09-04-2008, 17:08   

nevada menthol, ja jeszcze nie widziałam i chyba nie chcę widzieć.. dla mnie idealnym strojem dla faceta do płaszcz, szalik i jakieś elegancki buty... *_* tak romantycznie wolę i dla mnie to jest na czasie zawsze, hehe :) ale faktycznie, nowa moda jest co najmniej dziwna.. nie do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. czasem mam wrażenie, że nawet worek na ziemniaki w końcu stanie się modny. stroje pozbawione kształtu i uroku... tylko nadmiar materiału, w którym wygląda się głupio. ja jestem tolerancyjna jeśli chodzi o modę, ale wolę bardziej konserwatywne stroje. i co jeszcze widzę, to moda na sukienki ciążowe dla wszystkich kobiet... wnerwia mnie to. lubię tuniki, ale nie bezkształtne wory

m@tarci, uważaj na słowa, bo nieprzyjemnie się czyta Twoje wypowiedzi. poza tym zauważ, że nikt tu do Ciebie nie pije i nie zmusza do zainteresowania się modą.

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 09-04-2008, 19:51   

słyszałam taką opinię, że "moda jest tak nieznośną formą brzydoty, że trzeba ją zmieniać co sezon"

a jednak łapię się na tym, że po jakimś czasie przekonuję się do modowych nowinek i sama zaczynam nosić na przykład znienawidzone getry - tylko, że adaptuję je tak, żeby mi pasowały - z ocieplaczami na nogi - takie rękawy na nogi. z kolei pewne rzeczy, które były nie były modne zawsze mi się podobały ale nie miałam odwagi ich nosić i teraz mogę ze spokojem w tym chodzić - na przykład bluzka w czaszki - nie żadna emo radykalna, po prostu bluzka z wzorkiem czaszek.

dzisiaj u mnie w pracy jeden student miał właśnie takie spodnie muszę powiedzieć...

no i jeszcze okulary - iks lat pod rząd modne były małe dyskretne oprawki, a wielkie oprawy były synonimem koszmarnego kiczu, teraz właśnie duże okulary są modne, im bardziej podobne do kiczu z lat 60, tym lepiej. Sama sprawiłam sobie ostatnio parę takich okularów - ale starałam się mimo wszystko w miarę neutralne sobie kupić...

i mnie też wnerwia moda na sukienki ciążowe dla wszystkich, o wiele bardziej podoba mi się bluzka gorsetowa...

no własnie, a poza tym nie zawsze moda jest dla każdego, jak widzę dziewczynę w getrach, która ma grube nogi, to naprawdę źle się patrzy na to. :zdziwko: :przestraszony:

@Zzielona 
Blogowicz.Team
vel. Inez

Wysłany: 10-04-2008, 00:50   

A mi się kolorowe rajstopki bardzo podobają i chyba sobie nawet kupię fioletowe, o! :D Albo lepiej... Różowe!!! Nie... Żartowałam :P . Ale fioletowe to raczej tak.

I niestety muszę się z Wami zgodzić, że te szafiarskie blogi to promują ten sam styl. Każda niby oryginalna a jednak taka sama. A co najlepsze? W komentarzach czytam jakie to cośtam jest niby zajebiste, piękne, cudne i oczywiście oryginalne :D . Hehe. Ale cóż... W sieci pełno lizusek ;) . W każdym razie może powrzucajmy tutaj linki do szafiarskich blogów, co?

Ja może zacznę...

http://kajakowo.wordpress.com/

http://epsons.blox.pl/html

I w sumie u tej pierwszej szafiarki macie mnóstwo linków do innych blogów, więc nie będę tutaj ich podawać, bo same sobie możecie poklikać :D

Amira napisał/a:
Zzielona, nagrabisz sobie kiedyś, hehe

Nie, ja mam u niego zbyt duże względy, muahahaha :D .

nevada menthol 
WordPress.Klub
Yamamba!

Wysłany: 10-04-2008, 09:23   

www.anio.blox.pl <<najlepsze jest to, że mam wrażenie, że ja tą dziewczynę znam skądś!

@Zzielona 
Blogowicz.Team
vel. Inez

Wysłany: 10-04-2008, 12:03   

nevada menthol napisał/a:
najlepsze jest to, że mam wrażenie, że ja tą dziewczynę znam skądś!

Może z TVN Style? :P

Odpowiedz do tematu