Uwaga! każdy nowy użytkownik zobowiązany jest do przeczytania regulaminu Prosze się także przedstawić: tutaj . Jeżeli masz pomysły na rozbudowę forum zgłoś je tu. Życzymy miłego użytkowania ;)
--------------------------------------------------------------------------------
Oceny.org - Porady i Oceny Blogowe - zgłoś się!
jakie macie ?
jak dbacie o nie ?
malujecie ?
co sądzicie o tych sztucznych, tipsach itp. ?
ja mam długie (ponad centymetrowe w porywach x D), ze śnieżnobiałymi końcówkami i naturalnie co najważniejsze dla mnie.
czasami przeciągnę bezbarwnym albo innym kolorem, ale zazwyczaj nie chce mi się x p
każdy myśli, że mam sztuczne i dostają szoku jak im mówię, że a w życiu sztuczne.
żadnych tipsów, a fe !
nie mogłabym nimi się nawet podrapać bo bałabym się, że odpadną x pp
no i takim plastikiem to ciągnie x x
nigdy nie miałam sztucznych, nie używałam odżywek i mam twarde i zdrowe, że hoho.
geny czy jaka cholera x DD
nie zgadzam się. na wyjątkowe wyjścia - w sam raz, jeżeli dziewczyna nie ma odpowiednio zadbanych paznokci. poza tym jak są dobrze zrobione, to w życiu nie powiesz, że to tipsy
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1469 Skąd: Wrocław
Wysłany: 21-04-2008, 23:34
Jedyne zło, które tkwi w tipsach to to, że po ściągnięciu ich (ja mówię o tych żelowych of kors, w sumie dzisiaj innych się już raczej nie robi), a raczej po zdrapaniu tego żelu paznokcie są przesuszone i cieniutkie. Wyglądają koszmarnie. Wiem, bo sama to przeżyłam. Może dlatego, że byłam pierwszą osobą, na której moja mama wypróbowywała swoją maszynkę do robienia tipsów. W sensie, że lampę, żele, tipsy i inne takie. Zresztą u młodych kobiet sztuczne paznokcie nie trzymają się długo ponieważ paznokcie są jeszcze dość nawilżone...
Jeśli chodzi zaś o moje paznokcie to póki co wyglądają normalnie. Oprócz prawego kciuka, którego niechcący zmasakrowałam maszynką do golenia (nie pytajcie już o nic więcej ), ale już trochę odrósł i nie jest tak źle. Aktualnie ich nie maluję bo za bardzo nie mam czasu i jakichś specjalnych potrzeb. Pamiętam jak półtorej roku temu, w wakacje miałam takie fajne długie pazury... Wtedy to nie mogło się obyć bez malowania! Raz nawet zaszalałam i położyłam sobie na nie brązowy lakier i cekinka do jednego paznokcia przykleiłam. Ale po wakacjach przyszedł stres i po paznokciach. Niestety, taka prawda.
Ja im więcej się stresuję tym brzydsze mam paznokcie.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum