Wysłany: 06-12-2006, 18:07 [dyskusja] jaki prezent na Mikołaja ?
Nawiązując do dzisiejszego święta poruszam temat Św. Mikołaja - def.1, def.2
czy wierzycie w niego ?
co sądzicie o tym dniu ? jakie są wasze odczucia, nastawiacie się na branie czy dawanie prezentów ?
jakiego typu podarunki ofiarujecie lub dostajecie od innych ?
Według mnie sama idea jest bardzo fajna, szkoda tylko, że tak bardzo się to komercyjne zrobiło i dzisiaj mamy nawet niebieskiego mikołaja (smerf jakis czy co ?).
Dzieci przyzwyczajone od wieków, że w tym dniu coś dostana, a powinny być raczej uczone, że ten dzień to czas obdarowywania sie, nie tylko brania
Dodatkowym minusem jest tv, która wabi male dzieci super zabawkami a te dzieci potem terroryzują rodziców
oczywiście czasy się zmieniają, ale czy aż tak aby zapomnieć po co to się zaczęło ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 06-12-2006, 18:56 Re: [dyskusja] jaki prezent na Mikołaja ?
Ja uważam że jest to dzień obdarowywania sie ale nie jest tak hmm rodzine itp ..
I w tym dniu dajemy sobie drobiazgi ( a nie BMW ct 100 ) .
Reklamy już mnie wkórzają ciekawe jaką reklame wymyśli TESCO ( bo to co nas podnieca to sie nazywa kasa a kiedy w kasie forsa to święta pierwsza klasa )
Eh A propo Niebieskiego mikołaja sie nie wypowiem :lol:
A te mikołaje w sklapach to tylko Reklama a nie dobra wola sklepu
Ja już nie wierzę. Dowiedziałam się chyba z 5 lat temu w brutalny sposób od rodziców, że nie istnieje. Całe święta przeryczałam
Moim zdaniem to każdy powinien dać bliskim po małym prezenciku. Teraz w tym roku przyznam się, że w ogóle zapomniałam o Mikołaju Całkowicie mnie ogłupiło kiedy obudziłam się z torbą słodyczy koło poduszki. Na dodatek leżała tam też jakaś miotła
Mikołaj to wielki biznes dzisiaj nawet się jakiś ksiądz wypowiadał, żeby nie brać na powaznie takich mikołajów sklepowych bo prawdziwy rozdaje prezenty a nie sprzedaje
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
ja odziwo także coś dostałem, troche pieniędzy i słodyczy sam robie sobie prezent za jakis czas... LCD albo Laptop, zobaczymy jak bedzie z gotówką...
jezeli chodzi o obdarowywanie to w tym roku nie wyszlo do konca jak chcialem, ale na przyszly rok bedzie lepiej bo wczesniej zaczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum