Forum.Blogowicz.info Strona Główna Forum.Blogowicz.info
Dyskusje Blogerów - Blogowe Forum Młodzieżowe - rozmowy o blogach, porady i nie tylko

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  ChatCzat
 Ogłoszenie 
Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji !
Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.

Najlepsze polskie gry online z nagrodami

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Htsz
03-11-2006, 17:28
Godzina policyjna dla nieletnich.
Autor Wiadomość
Artur 
eBlog.Klub

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: 03-11-2006, 15:55   Godzina policyjna dla nieletnich.

Mowili dzis w wiadomosciach, ze Giertych chce ustanowic godzine policyjna dla nieletnich do godziny 22.00. Co o tym sadzicie?

Ja si enei ebde wypowiadal bo musialbym sobie warna pozniej dac... :krzeslem: :htsz: :fuck: :uciekam:

~moron 
Administrator
Forum God

Wysłany: 03-11-2006, 16:56   

Artur napisał/a
Mowili dzis w wiadomosciach, ze Giertych chce ustanowic godzine policyjna dla nieletnich do godziny 22.00
bylo juz to wprowadzone przez jakies miasto - decyzja zostala uniewzniona ze wzgledu na lamania praw konstytucyjnych
[img]http://avatary.pl/pisanie[/img]

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Zaproszone osoby: 12
Wysłany: 03-11-2006, 21:12   

No i dobrze, a po co maja latac po ulicy? Tacy dorosli? Uwazam, ze ponizej 17 roku zycia nie powinno sie lazic w nocy bo to niebezpieczne. Ja jak zawsze wracalam z jakiejs imprezy urodzinowej (jak byly osiemnastki) to brałam taksę. Nigdy nie wiadomo na jakiego czuba sie natrafi w nocy i co moze sie stac, a poza tym duzo mlodocianych gdy wypije to za duzo kozacza i zaczynaja sie akty wandalizmu.

Artur 
eBlog.Klub

Wysłany: 03-11-2006, 21:17   

Ciekawe czy tak samo myslalbys majac przykladowo 16 lat, moim zdaniem jest to nie normalne. Czyli po 22 to nawet do sklepu nie mozna wyjsc?

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 03-11-2006, 21:27   

Cale szczescie to dorosli ustanawiaja prawa dotyczace nieletnich, bo gdybyscie sie sami rzadzili to nikt nie dozylby trzydziestki :P

Ale sam wiesz, na czym plolega godzina policyjna - jedzie policja, widzi nastolatka. Podjezdza, legitymuje go, jezeli jest podejrzany to jedzie albo na komisariat, albo odwoza go do domu, a przeciez jak dom ma za rogiem to nic sie nie dzieje. Nie macie sie czym martwic, nikt was w obozach nie zamknie jak sie wam zdarzy do sklepu pojsc wieczorem.

Artur 
eBlog.Klub

Wysłany: 03-11-2006, 21:34   

Giertych powiedzial ze za peirwszym razem rodzice dostaja pouczenie a za drugim maja byc kary pienieżne

~Htsz 
Administrator
Ojciec Chrzestny II

Zaproszone osoby: 48
Wysłany: 03-11-2006, 21:37   

a za trzecim razem co ? zamkną ich wszystkich w kiciu ? ten koleś to stołki pomylił...
zapraszam do przewodnika po forum

Artur 
eBlog.Klub

Wysłany: 03-11-2006, 21:40   

Nie wiem jak ktos kto ukonczyl prawo karne stal sie ministrem edukacji :| nie powinien przypadkiem pedagogiki albo psychologi konczyc? Zreszta w Polsce wszystko mozliwe, politycy bez matury itp

~moron 
Administrator
Forum God

Wysłany: 03-11-2006, 22:40   

Frozen Lust napisał/a
No i dobrze, a po co maja latac po ulicy? Tacy dorosli? Uwazam, ze ponizej 17 roku zycia nie powinno sie lazic w nocy bo to niebezpieczne. Ja jak zawsze wracalam z jakiejs imprezy urodzinowej (jak byly osiemnastki) to brałam taksę. Nigdy nie wiadomo na jakiego czuba sie natrafi w nocy i co moze sie stac, a poza tym duzo mlodocianych gdy wypije to za duzo kozacza i zaczynaja sie akty wandalizmu.
i to ma byc rozwiazanie problemu?
a teraz policja pijanych mlodocianych zwinac niby nie moze?
jest niebezpiecznie to nie wychodzic z domu - zaje***te k**** myslenie
zamiast zrobic tak zeby mozna bylo bezpiecznie wychodzic z domu po 22 to wprowadzaja zakaz
Artur napisał/a
Nie wiem jak ktos kto ukonczyl prawo karne stal sie ministrem edukacji
a jak ktos kto skonczyl prawo moze nie wiedziec co to jest VAT i czym rozni sie od akcyzy? (podczas debaty u lisa udowodnil ze nie ma o tym pojecia :padam: )
Artur napisał/a
nie powinien przypadkiem pedagogiki albo psychologi konczyc?
idz do begier - ona ci zalatwi :super:

Artur 
eBlog.Klub

Wysłany: 03-11-2006, 23:10   

Wiecej patroli by sie przydalo. Najlepiej zakazac wychodzic po 22 to wtedy bedzie bezpiecznie ;/ ogladalem wiadomosci i spodobala mi sie wypowiedz jedne z osob ze jak sie cos takiego wprowadzi to wrewcz przeciwnie, zbuntuje nieletnich do lamania tego zakazu i wywola odwrotne skutki

~moron 
Administrator
Forum God

Wysłany: 03-11-2006, 23:14   

Artur napisał/a
wywola odwrotne skutki
niekoniecznie ale na pewno bedzie bardziej niebezpiecznie niz bylo
jak nikogo nie ma to chulaj dusza

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 03-11-2006, 23:57   

moron napisał/a
jest niebezpiecznie to nie wychodzic z domu - zaje***te k**** myslenie

Jest niebezpiecznie, ale ludzie dorosli sami sa sobie winni, a za mlodych odpowiadaja jeszcze ich rodzice i przynajmniej teoretycznie powinni miec wplyw na poczynania swoich pociech gdy sa poza domem. Ja nie szalalam jak mialam 15 czy 16 lat. Jak zaczelam chodzic na imprezy to zawsze w towarzystwie 7 lat starszej ode mnie kuzynki.
moron napisał/a
zamiast zrobic tak zeby mozna bylo bezpiecznie wychodzic z domu po 22 to wprowadzaja zakaz

No to w takim razie jak to zrobic, dac patrol na kazdym rogu? Zmniejszyc ilosc mlodocianych chuliganow na ulicach mozna tylko robiac taki zakaz, on pozwala policji na wiekszy swobode manewru, w koncu trzeba jakos postepowac z takimi ludzmi. A ciebie to juz chyba nie dotyczy wiec po co sie burzysz?
Jak masz lepszy pomysl odnosnie tego, to slucham.

Oni musza patrzec realnie na swoje mozliwosci, nie ma kasy by nagle powiekszyc patrole i wszystko inne, chwytaja sie mozliwosci ktora wydaje im sie najlepsza w tym momencie.

~moron 
Administrator
Forum God

Wysłany: 04-11-2006, 00:04   

Cytat
Jak masz lepszy pomysl odnosnie tego, to slucham.
tu nie chodzi o patrole uzbrojone po zeby na kazdym rogu i godzine policyjna
to jest krecenie na siebie bata...

rozwiazanie jest proste - nieuchronnosc kary
co z tego ze zlapia goscia co ukradl torebke jak go wypuszczaja bo niska szkodliwosc spoleczna?
powinien poniesc kare - tak samo kazdy zlodziej bez wzgledu na koszt tego co ukradl

wprowadzajac godzine policyjna sprawiasz ze boja sie uczciwi, to chcesz osiagnac?
powinni sie bac ci co lamia prawo a tym tego nie osiagniesz...

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 04-11-2006, 00:14   

moron napisał/a
rozwiazanie jest proste - nieuchronnosc kary
co z tego ze zlapia goscia co ukradl torebke jak go wypuszczaja bo niska szkodliwosc spoleczna?
powinien poniesc kare - tak samo kazdy zlodziej bez wzgledu na koszt tego co ukradl

A czy nie placimy i tak juz wysokich podatkow? Z kazda kara, procesem sadowym i tak dalej wiaza sie koszty. Oni nei maja kasy na to, przeciez zawsze chodzi o finanse, widocznie maja jakas hierarchie i wedle niej postepuja ci co ustanawiaja prawa.
moron napisał/a
wprowadzajac godzine policyjna sprawiasz ze boja sie uczciwi, to chcesz osiagnac?
powinni sie bac ci co lamia prawo a tym tego nie osiagniesz...

Uczciwi nie maja sie czego bac, przeciez policja nie podbiegnie do zwyklego przechodnia i nie zacznie go palowac :/

~moron 
Administrator
Forum God

Wysłany: 04-11-2006, 00:23   

Cytat
Uczciwi nie maja sie czego bac, przeciez policja nie podbiegnie do zwyklego przechodnia i nie zacznie go palowac
ehhh...
zauwaz ze kanar ominie napakowanego dresa a przyczepi sie do biednej nastolatki (bylem swiadkiem)
straz miejska nie zwroci uwagi na pijacego menela ale kilku studentom w parku to nie przepusci
nie chodzi o palowanie tylko o to ze zamiast lapac zlodzieja to beda lapac nastolatka ktory wraca od dziewczyny po 22

Frozen Lust napisał/a
A czy nie placimy i tak juz wysokich podatkow? Z kazda kara, procesem sadowym i tak dalej wiaza sie koszty. Oni nei maja kasy na to, przeciez zawsze chodzi o finanse, widocznie maja jakas hierarchie i wedle niej postepuja ci co ustanawiaja prawa.
kosztami procesu powinien zostac obciazony oskarzony....
poza tym kara nie musi byc wiezienie - kodeksowy zakres kar jest bardzo szeroki - moze to byc nawiazka, grzywna albo prace spoleczne

Frozen Lust 
eBlog.Klub
Her Infernal Majesty

Wysłany: 04-11-2006, 00:39   

moron napisał/a
kosztami procesu powinien zostac obciazony oskarzony....

-_-

OK, jeszcze raz. Przypuscmy ze maja do czynienia z czlowiekiem z marginesu spolecznego, obciaza go kosztami i co, zaplaci je? Nie, wiec nasla na niego komornika, dalej zaplaci? Nie.

Tak samo jest ze sciaganiem alimentow, nie ma bata by ktos kto utrzymuje, ze nie ma kasy zaplacacil koszty procesu :/ Patrz na to realnie, tak czy inaczej obciaza kosztami podatnikow, zarowno za sprawe, jak i place tych ludzi, ktorych trzeba by bylo najac by poradzic sobie z naplywem nowych wnioskow, biurokracja jest strasznie droga, zwlaszcza w Polsce.
moron napisał/a
moze to byc nawiazka, grzywna albo prace spoleczne

Z pracami sie zgodze, ale o nie ma praktycznie zadnych szans by wegzekwowac grzywna. Pomysl giertycha moze i jest glupi i zrobi wiecej zlego niz dobrego, ale jak sie nie przekonamy to nadal mozemy sadzic, ze byc moze sie uda. Jak to nie wypali to pomysla o czyms innym i na tym sie skonczy. Swiata sie nie naprawi przez prawo, lecz edukacje, wpajanie wartosci, postaw i tak dalej.

Odpowiedz do tematu