Wysłany: 02-07-2007, 12:25 Polska - Kraj niewiernych klientów?
W jednym ze starszych numerach Komputer Świata mogliśmy przeczytać, iż Polska została ogłoszona krajem niewiernych klientów. Chodzi o to, że zmieniamy np.: operatora sieci komórkowych, tylko dlatego, iż konkurencja proponuje niższe stawki za minutę, lubwynagradza nas, ponieważ jesteśmy długo w jednej sieci.
wiec jesli uwazasz ze konkurencja oferuje znacznie lepszy abonament to zostajesz w tej sieci gdzie jestes bo lubisz jej nazwe?
- hmm... nie dokładnie o to chodziło. W ogóle to zerwanie umowy ma jakieś konsekwencje, hm?
Chodzi o to, iż jesteś w sieci dajmy... dwa lata, masz dobre znajomości, punkty, darmowe minuty itp. Jesteś przywiązana do swojego operatora, a tu nagle ktoś oferuje niższe stawki? Co robisz? Zrywasz umowę...?
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Wiadomo, że wybiera się to co bardziej sie opłaca. Przeciez jak inna firma proponuje przykładowo, lepsze stanowisko i pensję, to być została w dawnej dla sentymentu? Ja bym wolała awansować.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Chodzi o to, iż jesteś w sieci dajmy... dwa lata, masz dobre znajomości, punkty, darmowe minuty itp. Jesteś przywiązana do swojego operatora, a tu nagle ktoś oferuje niższe stawki? Co robisz? Zrywasz umowę...?
nizsze stawki to nie wszystko - liczy sie cala umowa
Cashee napisał/a
zmienialiście kiedyś operatora ze względu na stawki?
mam sluzbowego koma wiec nie mam wyboru...
_________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Cashee, nzerwanie umowy niesie za sobą większe koszty niż można by mysleć, zresztą, jak każde, masz określone w umowie, więc podpisując ją klient powinien być na tyle rozwązny i dobrze zorientownay, żeby nie popełnił gafy.
Wiadomą rzeczą jest, że mamy wolny rynek, ale to nie zwalania nas z myślenia nad tym co kupujemy
Cashee, nzerwanie umowy niesie za sobą większe koszty niż można by mysleć, zresztą, jak każde, masz określone w umowie, więc podpisując ją klient powinien być na tyle rozwązny i dobrze zorientownay, żeby nie popełnił gafy
- oj, wiem, wiem... Dlatego też dodałam temat, ale ludzie nie zrozumieli dokładnie o co mi chodzi... Trudno.
zmienialiście kiedyś operatora ze względu na stawki?
tak. daaawno temu zmieniłem TPsa na Dialog i nie żałuję swojego wyboru, miałem lepsze ceny za rozmowy, tańszy i lepszej jakości internet (i nadal tak jest).
Dzisiaj Dialog to już wielka i w dodatku polska firma mają program partnerski, w którym za każdą złotówkę brutto na fakturze masz 1pkt a za punkty są różne nagrody
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
tak. daaawno temu zmieniłem TPsa na Dialog i nie żałuję swojego wyboru, miałem lepsze ceny za rozmowy, tańszy i lepszej jakości internet (i nadal tak jest).
Dzisiaj Dialog to już wielka i w dodatku polska firma mają program partnerski, w którym za każdą złotówkę brutto na fakturze masz 1pkt a za punkty są różne nagrody
- Chciałabym Dialoga *_____*'
czasem jak widać łakomy kąsek w postaci mniejszych kosztów się opłaca, tylko trzeba dobrze czytać umowy, szczególnie te z sieci komórkowych...
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
tele2 to najlepiej w ogóle nie czytać tylko omijać z daleka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum