Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Padłam, kiedy to zobaczyłam, nie jestem punkiem, ale wystarczy poczytać tą stronę by najpierw się uśmiać, a potem załamać ręce. To w takim razie lata buntu naszych ojców i wujków, starych pancorów poszły się j*bać tylko dlatego, że teraz wystarczy żeby bunt był widoczny w stroju i ładnym stylu?
W ogóle to świetny przykład, jak można za pomocą komercji zabić każdą subkulturę, pomysł na życie, światopogląd/cokolwiek. "Za czasów naszych wujków i ojców" bunt miał przynajmniej jakąś wyrazistą formę. Teraz wystarczy szkocka krata i śmieszne pantofelki i już się "buntujemy". Nie wiadomo nawet przeciwko czemu.
_________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Żaaaal. Popatrzcie na tytuł "klub najmodniejszych punków", w słowniku prawdziwegu Punka czegoś takiego NIE MA.
Cytat:
zapewne każdy z nas wiele przeżyłam. Chodziłam na techno, nosiłam adidasy, bywłąam różowa i grzeczna. Ale koniec z tym! W te wakazje odkryłam swój styl, swoją muzykę, nową siebie! Teraz już wiem, ze moje przeznaczenie to być punkiem i zarażać tym innym! Już nikt nigdy nic mi nie rozkaże, a nawet jeśli - ja i tak go nei posłucham! Jestem buntowniczką z wyboru i szczycę się tym! Jestesm smutna i się tnę? Chu* was to obchodzi! Mam swój własny styl i będę wam tu radzić jak go osiągnąć!
Pamiętajcie, pier*lić system!
- człowiek to napisał? dziewczynka wie, co to znaczy "walić system"?
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1672 Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-01-2008, 21:02
Jak dla mnie ludzie nie powinni zamykać się w takich kliczkach typu "punk", "metal", "got", "skejt", "dres", etc. Człowiek to człowiek i ubiera się jak chce. A punk? Chryte Panie... Tak się zastanawiam czy ci wszyscy ludzie myślą, że będą się tak ubierać i zachowywać do końca życia...
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Mój wujek jest "punkiem" do tej pory ;-)
A ma juz 32 lata. Naprawia motory i troszke samochody, chodzi w takich dziwnych ciuchach (jeansy jakies takie itd.),ma długie włosy,słucha jakis tam zespolow i jak trzeba to wino obali ;-)
Nie chodzi na wybory i z całych sił krytykuje działalnosc RM,Giertycha itd.
Ale mimo wszystko ma cel i wie dlaczego to robi. Teraz jest moda na te sk8, marynarki i krawaty... ale on jednak pozostal taki jaki jest.
BALBUS JEST THE BEST! pozdro wujek...!
_________________ "Ty tylko mnie poprowadź
Tobie powierzam mą drogę..."
Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1672 Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-01-2008, 00:56
Ale mi nie chodzi tylko o styl ubierania się, ale przede wszystkim o tok myślenia, bo rzeczywiście znam kilka facetów (to najczęściej), którzy już są w dość poażnym wieku a wciąż ubierają się w określonym stylu. Tyle, że zachowują się już normalnie, w większości sytuacji tak, jak na ich wiek przystało, o.
_________________ Bo ty powinnaś sobie włosy na czarny przefarbować (...) http://3OCLOCK.eu
Gość, do you wanna kiss me?
Adres bloga mówi sam za siebie. W sumie czego śpodziewałaś się po onetowym blogu?
a niektóre blogi na onecie nie są złe, Tobiaszu. Poza tym nie ma sensu być modnym punkiem, prawda? Modny, bo modny, a oglądnijcie sobie dzieci TV moda i zobaczycie co jest modne, i się przerazicie, i zobaczycie. Wtedy takie funki zmienią swój 'image'. "Będzie buba" ;D
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
http://upload.wikimedia.o...s/7/73/Emo2.jpg nie dosc ze emo, to i pedaly Tobiasz, jakos niezrozumiale sie wyraziles, lepsze? jak? pod jakimi wzgledami?
Nie wiem jak mozna porownac, takie rzeczy ze soba, co innego dwa komputery, ale style bycia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum