p.s. za duża powierzchnia reklamowa w tej chwili, za duży ruch aby ktoś z dnia na dzień postanowił skasować mylog.pl
rozmowa na temat tej przerwy w działaniu toczy się tu: mylog - awaria ?
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Interia daje bardzo podstawowe konta, więc stawianie tam bloga mija się z celem (nie mówię tu o Blog.interia.pl). no chyba że edytować stronę ręcznie i zapomnieć o komentarzach czy miesięcznym archiwum.
Glt.pl zaś nie udostępnia miejsca na strony, tylko darmowe domeny/aliasy.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 22-04-2007, 01:33
katoda napisał/a
Albo 60free.ovh.org + zainstalowanie systemu wordpress.
Ten system jest bardzo skomplikowany. Zainstalowaliśmy go sobie na naszym inventovskim blogu i zonk, polskie znaki nie dzialaja w komentarzach
Ja natomiast od piątku mam Textpattern na http://frozen-lust.com i po kilku godzinach rozszyfrowalam to wszystko i jeszcze sama sobie theme zrobiłam. Chociaz dla zwyczajnych uzytkownikow tez bylby pewnie zbyt skomplikowany, a co dopiero Wordpress.
_________________ Pamiętnik
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 15 razy Wiek: 23 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 1105
Wysłany: 22-04-2007, 22:34
Luke Mica napisał/a
Wordpress domyślnie używa UTF-8, a w meta widzę windows-1250.
No wlasnie myslalam nad tym, ale wylecialo mi z glowy by to zmienic. No ale, nawet jak by to zmienic z nie domyslnego to chyba i tak cos sie sypie.
A tak na marginecie to na ovh w wersji free Wordpress nie dziala.
Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
sprawdź jeszcze ustawienia kodowania w panelu - pod adresem /wp-admin/options-reading.php
a sypie się nadal dlatego, że tekst na stronie pozostaje jeszcze w starym kodowaniu. tak więc Frozen zmień kodowanie w samym szablonie i w panelu na UTF, popraw "krzaczki" ręcznie za pomocą edytora tematów w panelu i powinno być okej.
i wyrzuć jedną sekcję meta z kodowaniem, bo są dwie.
a problemy z WP na OVH mogą brać się stąd, że a) PHP na ich serwerze pracuje w trybie safe-mode; b) maksymalny limit połączeń z bazą MySQL wynosi 5. zatem przy większym obciążeniu serwera może być różnie.
chociaż widziałem na OVH Wordpressy, które pracują chyba dobrze...
No co sie gapisz?! Chcesz z dyni?! Po Twojej pysznej zupie nie ruszam dupy z klopa, ta zupa była z mlekiem, na mleko mam alergie. [img]http://www.blogom-ni...erbar.png[/img]
Wysłany: 24-04-2007, 23:45
blogasek.pl
Obciachowa nazwa... Nie mialam pojecia o istnieniu tego serwisu dopoki na statystykach nie pokazalo sie, ze zaczeli pobierac nasze szablony. Jest to chyba mlody serwis i ma cos wspolnego z blog4u.
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3334 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 25-04-2007, 14:59
Kutwa napisał/a
mblog.pl
blog.gery.pl
to jedno i to samo..
Kutwa napisał/a
eblogi.info - chyba
myblog.pl
podawaj adresy stron, które istnieją
Frozen Lust napisał/a
blogasek.pl [...cut...] Jest to chyba mlody serwis i ma cos wspolnego z blog4u.
tak, tych samych administratorów
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Zaproszone osoby: 48 Pomógł: 47 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3334 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 27-04-2007, 08:22
boe666 napisał/a
Dlaczego nie eBlog.pl ?
widocznie miała tam bloga i się nie podobało...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum