Nie masz jeszcze konta ? Zapraszamy do rejestracji ! Dzięki temu zyskasz możliwość dostępu do wszystkich działów na tym forum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------- - szybko piszesz na klawiaturze? zarób na tym!
Wysłany: 21-04-2008, 18:09 Lista serwisów blogowych
Przedstawiam Wam prawdopodobnie największą w internecie listę serwisów umożliwiających założenie własnego bloga. Większość z nich jest darmowa, są tam zarówno strony polskie jak i zagraniczne (oczywiście anglojęzyczne, ale znajdą się też pojedyncze przypadki po hiszpańsku, francusku, holendersku, a nawet... irańsku)
Staram się w miarę możliwości uaktualniać tę listę, obecnie liczy ponad 100 odnośników. Pierwotnie miałem nieco inne plany w stosunku do niej, jednak życie i dotkliwy brak wolnego czasu i chęci skutecznie je zweryfikował.
Jeśli zatem komuś się przyda, to fajnie.
_________________ It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Wiesz, moim zdaniem dobrze jes twiedzieć ile jest tych wszystkich serwisów, jednak po co? Wiadomą rzeczą jest, że większość bloggerów znajduję się na Blogu, Mylogu albo Onecie. Więc oczywiste jest to, że blog takiej przykładowej osoby, założony na jednym z powyższych serwisów może szybciej stać się popularny. Ale Lukem faktycznie podziwiam, że znalazłeś czas na takie ... inne zainteresowanie, więc postanowiłam zobaczyć te serwisy
Pozdrawiam!
_________________ "Cashee Foo is not for you!"
A może jednak zainteresowany?
Zaproszone osoby: 47 Pomógł: 46 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 3233 Skąd: Wroclove City
Wysłany: 22-04-2008, 21:07
Zzielona napisał/a
No cóż... Teraz bloga można prowadzić w zasadzie na każdym serwisie społecznościowym.
wszystko zależy do czego ma służyć, serwisy oferują zwykle coś bardzo prostego, bardziej wymagający / zaawansowani użytkownicy, ale nie na tyle by opanować wordpressa samodzielnie mogą sobie z listy wybrać to co im odpowiada
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Pomogła: 3 razy Wiek: 25 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 236 Skąd: z DNA
Wysłany: 02-05-2008, 11:18
czym się różnił?
brakiem pokemonów ^^
z czasem pojawiła się opcja "przedłużania czasu pisania na blogu za sms" ale nie wypaliło a sama rejestracja została zamknięta (planowano dać rejestracje z polecenia - jak na gronie w tej chwili).
Jako, że 2log to projekt napisany podobno na jakieś zaliczenie - był on początkowo niemrawy i kulawy. Potem autor dodał parę fajnych i przydatnych opcji. Wsio było fajnie do czasu aż któryś serwer padł i zjadało co chwile bazę itp. Były próby podniesienia 2loga ale... autor po wielu próbach i (nie)chęciach zarzucił chyba projekt, bo od jakiegoś 1,5 roku absolutnie nic się nie dzieje a serwis jest jakby umarły, choć jest jeszcze kilkanaście osób piszących.
Szkoda go, bo naprawdę jako jeden z nielicznych, był naprawdę jednych z najlepszych, choć mało znany.
I ciekawostka - 2log jest jakby to ująć... nieco jak młodszy brat bliźniak nlog.org bo z początku oba serwisy miały ten sam silnik, tylko oprawa nieco inna ^^
PS. kiedyś korzystałam z takiego cuda jak NibyLog. Jak to się stało, że projekt umarł? ma ktoś ostatni stable script? albo chociaż wcześniejsze wersje?
Pomogła: 5 razy Wiek: 20 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 1895 Skąd: Wrocław
Wysłany: 02-05-2008, 12:12
teneniel napisał/a
PS. kiedyś korzystałam z takiego cuda jak NibyLog. Jak to się stało, że projekt umarł? ma ktoś ostatni stable script? albo chociaż wcześniejsze wersje?
Oj tak, pamiętam Nibyloga! To był niesamowicie prosty prosty programik (jeśli chodzi o obsługę) i naprawdę niczego sobie! Miał oczywiście małe niedociągnięcia, ale nie ma nic idealnego. A NibyLoga chyba gdzieś na dysku posiadam.
W ogóle to z łezką w oku wspominam jak się mordowałam, żeby go zainstalować! W sumie to dzięki niemu nauczyłam się obsługiwać inne, podobne i już bardziej zaawansowane programy. W każdym razie był świetny i do tego... POLSKI!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum