Wysłany: 02-04-2007, 19:10 Projekt Oceny.org - oceny blogów
kupiłem niedawno domene z postanowieniem założenia niezależnej strony z ocenami blogów, oczywiście jak wszędzie potrzeba do niej odpowiedniej ekipy, która podejdzie do sprawy profesionalnie (nie lubie tego słowa ). Na początek minimum 5 osób, które zajmą się pomocą w budowaniu systemu zarządzania treścią dla strony a następnie będą oceniać zgłoszonych kandydatów.
Sposób oceniania także ustalimy szczegółowo, ale myślę, że będą to nieco inne niż większość stron posiada kryteria, szczególnie zrezygnować chciałem z chamstwa i obraźliwego tonu oceny. Chciałbym aby ocena pomogła ocenionemu, czyli będą to oceny z morałem bez beznadziejnych dyplomików na pół strony albo bezwartościowych komci...
wszystkich, którzy mają jakieś doświadczenie w ocenianiu blogów zapraszam na w/w stronę, znajdziecie tam info oraz maila, na którego nalezy wysłać zgłoszenie, jeżeli do mnie dotrze - odpiszę
pozostałych zapraszam do prezentowania oczekiwań i sugestii odn. projektu, np. czego wam brakuje w ocenach blogowych, co jest w nich na plus i warto to uwzględnić ?
Think before you post | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta
Zyskaj dostęp do wszystkich działów oraz ukrytych treści w tematach - Zrób sobie profil na forum za darmo!
Masz już aktywne konto? - zaloguj się i pozbądź się reklam między postami!
d.karola [Usunięty]
10 Blogs
Wysłany: 02-04-2007, 20:35
Mnie w ocenach nie podoba się właśnie chamstwo i wulgaryzm. I to, że często obniżane punkty za brak muzyki czy świecących dupereli, którym jestem przeciwna.
O! Właśnie: 'punkty'. To wkurza moim zdaniem, ponieważ wolę, aby była ogólna końcowa ocena wyciągana.
A tak poza tym: mam nadzieję, że wszystko dojdzie do końca i będzie to świetny serwis z ocenami!
sam kiedyś planowałem coś podobnego otworzyć, ale nie wiem dlaczego porzuciłem pomysł...
projekt brzmi ambitnie. trudno mi się jednak wypowiedzieć bo akurat nie siedzę w tej tematyce, a oceny blogów jak dotąd źle mi się kojarzyły...
a co do CMS, to może jakiś gotowy system? niekoniecznie ten nudny i oklepany do bólu Wordpress, ale może na przykład mniej znany TextPattern czy Serendipity?
Ta, chamstwo ze strony oceniających to głupia sprawa. Sama jestem oceniająca i puszczają mi nerwy, kiedy taka fizia wkurzy się jak dostanie jeden i pisze komentarz na pół strony o tym, jaka to ja jestem zła, wredna, głupia i kretyńska.
Przyzwyczaiłam się już do 'zjeżdżania' blogów od góry do dołu...
co dalej z tym projektem oceny.org ? Wszedlem an tę stronę i widzę, że chyba podupadła. Ostanti wpis na głównej sprzed roku. Zglosic bloga tez nei mozna.
Szkoda kurcze, bo idea serwisu wydała mi się ciekawa.
Nie było chętnych na odwiedzanie strony?
[ Dodano: 05-01-2010, 20:39 ]
dobra, troche doczytałem i w suymie niewiele z tego zrozumialem.
To gdzie teraz, gdy oceny.org upadły/zmienily sie mozna wyslac linka do swojego bloga i liczyc na ocenę i konstruktywną krytykę??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum