Jeśli chodzi o klawisz Czytaj więcej. -.^. Ja zawsze klikam w napis tytułowy. Można zmienić kolor na czarny, ale nie uważam to za bardzo istotne.
Widget z najnowszymi wypełnia po prostu stronę. Dla mnie też jest bez sensu. Fajny by był, gdyby miał opcje wyświetlania obrazków przy tytułach. Wtedy to ładnie wygląda i jakąś funkcjonalność posiada.
Myślę, że jak chcesz coś dodać po prawej to jakiś fajny widget by się znalazł. Ale nie przesadzaj, bo z tą ilością dość ładnie wygląda. Maks jeszcze jeden.
Też myślałem, że większość klika w tytuł, ale może niektórzy po zejściu niżej i czytaniu leadu wolą klikać w drugi link, bo nie chce im się lecieć w górę. Czytelnik jest leniwy, trzeba mieć to na uwadze.
Coś pomyślę z tymi gadżetami. Jak pisałem, od jakiegoś czasu idę w minimalizm i wywaliłem całkiem sporo rzeczy. Im mniej tym lepiej.
Hmm, większość waszych opinii się pokrywa. Podumam jeszcze, a tym czasem jeśli ktoś znajdzie inną, jego zdaniem, wadę to niech da znać.
Powiem tak. Drugi raz bym na bloga nie zajrzała.
I nie chodzi tutaj o czarno-białą kolorystykę.
1. Nagłówek jest straszny. Nieczytelny i dość nijaki (ok, może to zalatywać hipokryzją, bo mój wcale nie jest cudowny )
2. Skąd mieszane nazewnictwo w stronach pod nagłówkiem?
3. Zastanawiałeś się nad kolorowymi zdjęciami? Przy sprzętach ich kolory mają duże znaczenie.
4. Brakuje mi jakiegoś "pazura", który by mnie przyciągał
Blog jest czytelny, prosty, a ja takie lubię. Tylko nagłówek bardzo gryzie się z resztą strony, co potwierdzili chyba wszyscy w tym wątku. Zdjęcia mogą być czarno-białe, a jak będziesz chciał wrzucić coś w kolorze, to po prostu wrzucisz jakieś pojedyncze zdjęcie i to też nie zaburzy Twojej kompozycji.
Powiem tak. Drugi raz bym na bloga nie zajrzała.
I nie chodzi tutaj o czarno-białą kolorystykę.
1. Nagłówek jest straszny. Nieczytelny i dość nijaki (ok, może to zalatywać hipokryzją, bo mój wcale nie jest cudowny )
2. Skąd mieszane nazewnictwo w stronach pod nagłówkiem?
3. Zastanawiałeś się nad kolorowymi zdjęciami? Przy sprzętach ich kolory mają duże znaczenie.
4. Brakuje mi jakiegoś pazura, który by mnie przyciągał
Noo, za ten nagłówek od jakiegoś czasu się zabieram. Niedługo to zrobię, bo mi też się nie podoba, więc spoko.
O co ci chodzi z tym mieszanym nazewnictwem? Bo nie kumam
Czarno-białe zdjęcia są wyłącznie w tytułach. Po rozwinięciu tekstu zdjęcia (o ile jakieś są) są już w kolorze, więc jeśli uznam za ważne kolory to daję je później.
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-11-01, 20:49
Myślę,że jeśli chodzi o mieszane nazewnictwo to kwestia pomieszania języków np. gry&aplikacje i obok social. Też jestem przeciwnikiem takiego mieszania, więc wydaje mi się, że to przedmówca miał na myśli:)
Reszty się nie czepiam, bo mój blog też mocno kuleje i wyszłabym na hipokrytkę:)
Jak się nauczę grzebać w html to i swój naprawię;)
Myślę,że jeśli chodzi o mieszane nazewnictwo to kwestia pomieszania języków np. gry&aplikacje i obok social. Też jestem przeciwnikiem takiego mieszania, więc wydaje mi się, że to przedmówca miał na myśli:)
Reszty się nie czepiam, bo mój blog też mocno kuleje i wyszłabym na hipokrytkę:)
Jak się nauczę grzebać w html to i swój naprawię;)
Aa, o to chodzi. Tylko, że wiecie... to jest blog technologiczny i większość istotnych rzeczy w tym świecie nie ma oficjalnego, polskiego odpowiednika. Można tłumaczyć Social - Społecznościowe, ale to nie dość, że brzmi dziwnie, to na dodatek nie mówi tyle, ile powinno. Zamiast pisać Tech&Mobile napisać... co właściwie? Tech&Tel? Tech&Smart? A użyć wszędzie angielskich nazw również nie zamierzam, więc ten argument można o kant tyłka rozbić. Ale załóżmy, że jesteście usprawiedliwione, bo to nie wasza specjalność, albo coś...
juankrk Blogger.Klub
Imię: Janek
Dołączył/a: 02 Lis 2013 Posty: 34 Miasto: Kraków / Polska
Wysłany:
2013-11-02, 17:22
Byłbym za, gdyby... dotyczył na przykład czarno-białych fotografii. Tutaj niestety czuje jakby ktoś umarł
Byłbym za, gdyby... dotyczył na przykład czarno-białych fotografii. Tutaj niestety czuje jakby ktoś umarł
Możesz mi to wytłumaczyć? Jak tematyka bloga miałaby wpłynąć na samopoczucie podczas przeglądania strony? Czarno-białe fotografie byłyby mniej czarno-białe od innych?
juankrk Blogger.Klub
Wysłany:
2013-11-02, 20:39
Mam takie wrażenie, że specjalnie wszystkie fotografie są przerobione na czarno-biały kolor. Mi się to nie podoba. Możesz cały layout mieć w czerni bieli, zdjęcia w kolorze i nie byłoby w tym niczego złego. Po prostu bez koloru mi się strona wydaje taka "martwa". Każdy ma jakieś zboczenie, mi się podobają "ciemne" layout'y. Prosiłeś o opinię, to ją dałem
Mam takie wrażenie, że specjalnie wszystkie fotografie są przerobione na czarno-biały kolor. Mi się to nie podoba. Możesz cały layout mieć w czerni bieli, zdjęcia w kolorze i nie byłoby w tym niczego złego. Po prostu bez koloru mi się strona wydaje taka martwa. Każdy ma jakieś zboczenie, mi się podobają ciemne layout'y. Prosiłeś o opinię, to ją dałem
Jasne, prosiłem, ale że twoja wcześniejsza opinia była niezrozumiała, to odpisałem.
juankrk Blogger.Klub
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).