miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-03-22, 17:02
Htsz napisał/a:
Historyk z wykształcenia jest zapalonym fotografem i ma rodzinę. Prowadzi trzy blogi - jeden o historii, drugi to fotoblog a na trzecim pisze o życiu prywatnym
Jeśli ma na to wszystko czas to i owszem, ale jeśli może poświęcić blogowaniu dziennie pół godziny to lepiej na jednym pisać wyczerpująco, niż na wszystkich po kawałku. Młodzi ludzie często zakładają po parę blogów na każdym napiszą 2 notki i zapominają o nich. Jakby napisali w jednym tyle samo notek (co wsumie z tych kilku blogów) to by mieli dużo lepszego bloga.
miglu149, chciałem ci tylko pokazać, że to od człowieka zależy jakie są jego blogi i nie można tego kategoryzować na zasadzie duża ilość = słaba jakość. No, ale o czymś innym tutaj rozmawiamy i powróćmy do tematu.
Zastanawiam się teraz, który z portali mógłby być wyznacznikiem ilości blogerów i jak ilość blogerów Onetu ma się do ilości na innych popularnych i konkurencyjnych stronach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-03-22, 17:27
Htsz napisał/a:
Zastanawiam się teraz, który z portali mógłby być wyznacznikiem ilości blogerów i jak ilość blogerów
trudno to jednoznacznie stwierdzić, gdyż potrzebne są takie statystyki, w której uwzględniałoby się pewną aktywność blogowiczków np. gdy wejdziemy do katalogu tematycznego zauważymy dużą liczbę blogów, jednak duża część jest porzucona przez swoich właścicieli, to samo gdy wejdziemy do spisu alfabetycznego blog.pl.
Zastanawiam się teraz, który z portali mógłby być wyznacznikiem ilości blogerów
Na pewno nie blog.pl. Odkąd stał się darmowy, mnóstwo dzieciaków zakłada tam swojego blogaska, piszą jedną notkę lub wklejają 3 obrazki z kotkami i zwyczajnie go zostawiają. Albo też najzwyczajniej w świecie nic nie piszą bo np. nie podobają im się szablony a same nie potrafią pobrać sobie innego. Na stronie głównej blog.pl jest takie okno z "ostatnio dodanymi notkami". Z ciekawości ostatnio często zaglądałam na wyświetlające się tam blogi i prawie wśród nich był blog, którego autor właśnie napisał swoją pierwszą notkę, albo prowadzi go od niecałego miesiąca.
A w okienko do wyszukiwania nazw blogów można sobie wpisać dowolny popularny wyraz w stylu "emo", "sweet", "niunia", "mileycyrus", "jonasbrothers", "harry" czy cokolwiek, a wyskoczy masa blogów, z których przeogromna ilość jest zupełnie pusta.
I takie blogi stoją sobie tak latami całymi i nikt ich nie usuwa (choć w regulaminie piszą, że usuwają bloga po 3 miesiącach, jeśli się na nim nie pisze).
Tak więc z blog.pl jest bardzo podobnie jak z Onetblogiem, niestety. Robienie tego myku z podstronami na osobnym blogu też na blog.pl zauważyłam.
Szit się tam straszny robi pomału i boję się, że pewnego pięknego dnia padnie im serwer albo coś, przez takie ilości śmieci.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ja sama mam dwa blogi założone na jednym koncie, ale tak naprawdę to ten pierwszy jest blogiem, który prowadzę, w którym piszę, który aktualizuję. Drugi to po prostu "podstrona", używana jako miejsce na linki, zdjęcia.
Htsz napisał/a:
w przypadku tej strony wpis miał numer ponad 420, ale adres bloga z szablonem 180, tak czy inaczej, niby jeden blog a tak naprawdę około 200 ;)
Jeszcze nie widziałam, by ktokolwiek miał 200 blogów. Naprawdę istnieją tacy?
Jeszcze nie widziałam, by ktokolwiek miał 200 blogów. Naprawdę istnieją tacy?
zrobiłem małą poprawkę, ale wystarczy zobaczyć jakąkolwiek większą stronę oferującą szablony pod onet i zobaczysz ile blogów założyli, aby pokazać swoje prace
poza tym, na dzień dzisiejszy na stronie głównej blog.onet.pl mamy takie statystyki:
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-04-16, 16:07
anowi napisał/a:
Na Onecie chyba nie ma innych sposobów na podstronę. Czy się mylę?
Jeśli to jest jakiś dział "o mnie" czy po prostu linki to pojedyncza notka może spełniać rolę podstrony, po za tym możesz założyć konto np na www.yoyo.pl,www.interia.pl,www.za.pl i tworzyć tyle podstron ile chcesz...
Na Onecie chyba nie ma innych sposobów na podstronę. Czy się mylę?
Jeśli to jest jakiś dział o mnie czy po prostu linki to pojedyncza notka może spełniać rolę podstrony, po za tym możesz założyć konto np na www.yoyo.pl,www.interia.pl,www.za.pl i tworzyć tyle podstron ile chcesz...
Zapewne mogę tworzyć sobie strony na yoyo czy interia.pl, ale to też nowa strona, więc nie widzę różnicy między zakładaniem ich tam a założeniem nowego bloga na Onecie.
Co do pojedynczych notek - bloga prowadzę o czymś konkretnym, nie chcę mieć na nim (w którejkolwiek z notek) kolumny pełnej linków. Po drugie albumy ze zdjęciami - nie można ich wrzucić do notek:)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).