Cześć,
mam właśnie problem z tym nowym edytorem, ponieważ od jakiegoś czasu nie wgrywa się.
Mi też się nie wgrywa, ale wtedy odświeżam stronę i pokazuje się od razu
Ale ja np. mam problem z tym, że przy założeniu teraz nowego bloga mam problem z odnalezieniem i wstawieniem podstawowych (dla mnie) funkcji w kodzie, jak usunięcie ramki ze zdjęć czy zmienienie wyglądu czytaj więcej... dla mnie trochę masakra.
mam problem z odnalezieniem i wstawieniem podstawowych (dla mnie) funkcji w kodzie, jak usunięcie ramki ze zdjęć czy zmienienie wyglądu czytaj więcej... dla mnie trochę masakra.
wyszukiwanie w kodzie się przecież nie zmieniło, na poprzedniej stronie masz pokazane jak to robić. Wszelkie instrukcje z forum powinny nadal działać. Teraz jedynie nie wciskamy "rozszerz szablony widżetów", bo już tego nie ma
ttt4 napisał/a:
Cześć,
mam właśnie problem z tym nowym edytorem, ponieważ od jakiegoś czasu nie wgrywa się. Niby mogę przesuwać suwakiem po treści pustego okienka, wyszukuje widżety, ale nie pokazuje treści. Nie spotkałam się z tym problemem w google, dzieje się tak dla każdej przeglądarki. Na drugim komputerze problem pojawia się od czasu do czasu. O co może chodzić?
masz aktualne przeglądarki, masz włączone akceptowanie ciasteczek ze stron trzecich? Próbowałaś logować się z innego komputera? tam też występuje ten problem?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 06-05-2013, 03:29 ]
p.s. na jednym z blogów miałem taką sytuację, że nie widać kodu. Pomaga zmniejszenie okna przeglądarki na chwilę :-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 06-05-2013, 03:29 ]
p.s. na jednym z blogów miałem taką sytuację, że nie widać kodu. Pomaga zmniejszenie okna przeglądarki na chwilę :-)
Dzięki zadziałało! Ale właśnie cały dowcip polega na tym, że nie działa pod żadną przeglądarką: FF, Chrome, IE.
No i tylko to nie działa, więc problem sam w sobie mnie intryguje.
Również mam problem z tym, że nie widać kodu. Przycisk F5 w tej sytuacji pomaga, ale muszę go użyć kilka razy.
Ogólnie kolorowe składnie są dobre, ale wolałem jak było wszystko czarno na białym. Teraz mam problemy ze znalezieniem odpowiednich składni, w dodatku wszystko mi się "zlewa" jak patrzę na cały kod.
Ściągnąłem sobie szablon, który wymaga drobnych korekt - wiadomo. Ale przez te ulepszenia bloggera nie mam ochoty ich robić.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Wiek: 33 Dołączyła: 24 Mar 2013 Posty: 21 Miasto: Aberdeen
Wysłany:
2013-05-10, 17:48
Ja szczerze napiszę, że dla mnie ten wygląd jest okropny i w ogóle się w nim nie łapie. Przyzwyczaiłam się do tamtego i byłabym szczęśliwa gdybym mogła do niego wrócić, ale pewnie się nie da.
Przyzwyczajenia robią swoje, za jakiś czas przywykniemy do tego
Wcześniej należało rozszerzyć szablony widżetów a teraz klikamy na zwinięte sekcje i robi się to samo.
Moim zdaniem trudniej o pomyłki dzięki tym kolorom. Chociażby sekcja CSS, która jest granatowa i ukazuje się w pełni po kliknięciu na strzałkę (lub wielokropek) przy
Kod
<b:skin>...</b:skin>
po rozwinięciu tego elementu na samym końcu znajdziemy ]]><
AngelikaeM napisał/a:
Ja szczerze napiszę, że dla mnie ten wygląd jest okropny i w ogóle się w nim nie łapie.
co Ci sprawa największą trudność? wyszukiwarka nie pomaga?
//edit
inne miejsce do wklejania CSS to -> Szablon -> Dostosuj -> Zaawansowane -> Dodaj arkusz CSS.
Przydatne jeżeli chcemy wprowadzić zmiany uniwersalne (niezależne od szablonu jaki mamy aktualnie) lub korzystamy z widoków dynamicznych.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Mam coś takiego, że jak zrobię coś w kodzie html notuje to w zeszycie i mój kod wyglądał tak jak u tej dziewczyny na blogu. Dzisiaj chciałam pozmieniać kolory i ten kod wyglądał całkiem inaczej i nic z niego nie rozumiałam. Musiałam skasować pare linijek jak to się mówi `na czuja` i wklejałam ten kod od nowa.
aha i jeszcze coś za każdym razem jak chcę coś zmienić
np.
zmieniam coś w kolumnie 998 zapisuje szablon i wyskakuje mi błąd w kolumnie 1420
w tej kolumnie jest np pojedyncze </div> , </b:if> , <footer> , </script>
wiem wiem domyślam się, że przyzwyczajenie robi swoje. Ja na starym edytorze przerabiałam mojego bloga baaardzo dużo razy znałam wszystko na pamięć wiedziałam gdzie co jest i szybko mi wszystko szło. Mnie np te kolory denerwują wolałam jak wszystko było czarne. Ale wiadome jest, że każdy będzie miał inaczej
Dzisiaj chciałam pozmieniać kolory i ten kod wyglądał całkiem inaczej i nic z niego nie rozumiałam.
jedynych różnic jakich mógłbym się spodziewać to cudzysłów zamieniony na kod # 39; - ale to się działo nawet kiedyś - masz jakiś zrzut ekranu żeby porównać?
AngelikaeM napisał/a:
zmieniam coś w kolumnie 998 zapisuje szablon i wyskakuje mi błąd w kolumnie 1420
w tej kolumnie jest np pojedyncze </div> , </b:if> , <footer> , </script>
powodami błędów są często niedomknięte znaczniki (nadmiar lub zbyt mała liczba).
AngelikaeM napisał/a:
Ja na starym edytorze przerabiałam mojego bloga baaardzo dużo razy znałam wszystko na pamięć wiedziałam gdzie co jest i szybko mi wszystko szło. Mnie np te kolory denerwują wolałam jak wszystko było czarne. Ale wiadome jest, że każdy będzie miał inaczej
Ja nie miałem problemu z przestawianiem się, bo większość edytorów kodu koloruje składnię. Nawet zastanawiałem się kiedyś jak to wprowadzić na forum.
Ja też nie mogę połapać się z tym nowym szablonem.
Wcześniej na moim blogu pod każdym postem miałam mój podpis.
Niedawno zmieniłam tło bloga i postów i teraz kolor podpisu bardzo rzuca się w oczy.
gdy chciałam zmienić kolor podpisu to w ogóle nie mogę znaleźć tego w kodzie HTML
Masakra jakaś.
Próbowałam i nic.
Normalnie czuje że coś się zj*****
Wcześniej jeszcze potrafiłam coś na tym blogu zdziałać i pobawić się w kodzie HTML a teraz nic nie mogę zrobić. Za każdym razem gdy coś próbuje wyskakuje jakiś błąd.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).