Zanim klikniesz ctrl+f należy kliknąć wewnątrz edytora. Skoro dodawałaś obrazek do stopki posta w źródle to na 100% musi tam być ;-)
Szukałam jak podziękować Ci za posta ale wskoczyłam do przewodnika po forum i już doczytałam.
Htsz normalnie Cie ozłocę,wystarczyło kliknąć wewnątrz edytora i wszystko się znalazło a ja głupia od 2,5 miesiąca się z tym męczyłam.
Dzisiaj będę siedzieć i w końcu działać
colorfulflowers Blogger.Klub
Wysłany:
2013-10-06, 22:22
Ja również dziękuję za informację o wyszukiwaniu poprzez Ctrl+f wewnątrz edytora, bo również to się zmieniło:) Na początku ucieszyłam się z tego edytora, bo jest bardziej przejrzysty, ale niestety też mam z nim problemy. Wcześniej dodawałam i usuwałam kody bez problemu, a teraz gdy próbuję usunąć część kodu dotyczącą blokowania możliwości kopiowania obrazków to pojawiają się błędy.
Niby wszystko pięknie, ładnie, ale ja się przyzwyczaiłam do starego edytora i z tamtym mi chyba było lepiej. No i jeszcze ten ctrl+f... nie wiem jak Wy, ale ja wolałam jak wszystko się podświetlało i pisało ile wyników znalazło.
Teraz bawiąc się z szablonem wszystko kopiuję i wklejam do Microsofta (SharePoint Designer), ale to też jest uciążliwe.
Nie znam starego edytora. Być może ten nowy jest wygodniejszy dla..zaawansowanych userów, ale dla mnie jest totalnie nieczytelny, nie mówiąc już o odznaczaniu kolejnych linijek kodu. No i połowa manuali jest w starym trybie.
______________________________________________________ http://kucfilolog.blogspot.com
Pełen deathstyle. Inaczej mówiąc: Taki lifestyle, ale bez obcisłych spodni, koszulek z kryzą, kremów pod oczy i całej reszty ucinaczy penisa.
Tak, na blogu jest x postów. Sukcesywnie go zapełniam. Tak, blog jest szpetny. Muszę znaleźć kobietę, która potrafi się zajmować designem.
nie wiem jak Wy, ale ja wolałam jak wszystko się podświetlało i pisało ile wyników znalazło.
z tą ilością wyników to nie pamiętam, ale obecnie też się podświetla :-)
suvennes napisał/a:
Teraz bawiąc się z szablonem wszystko kopiuję i wklejam do Microsofta (SharePoint Designer), ale to też jest uciążliwe.
dwa razy miałem taką sytuację, że po zmianach w kodzie za każdym razem musiałem odświeżać cały kokpit bloggera, ale nie kopiowałem jeszcze niczego do zewnętrznych programów w celu edycji jakiegoś fragmentu.
Kuc_Filolog napisał/a:
ale dla mnie jest totalnie nieczytelny
kolorowanie składni jest nieczytelne czy zwijanie wierszy sprawa, że się gubisz? Można sobie też sformatować wygląd i automat ładnie uporządkuje kod.
Kuc_Filolog napisał/a:
No i połowa manuali jest w starym trybie.
Niebawem zastąpią je nowe, zaktualizowane. Ja sam wiele rzeczy, które kiedyś tłumaczyłem okrężną drogą potrafię obecnie wykonać szybciej i lepiej. Nie widzę też żadnego problemu w korzystaniu z porad na starym edytorze. Przecież wszystko rozchodzi się zwykle o to, by odszukać dany fragment i zamienić na inny - do tego wystarczy ctrl+f ;-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
A nie do końca, bo najpierw należy nadziubać rozwijanie kodu.
______________________________________________________ http://kucfilolog.blogspot.com
Pełen deathstyle. Inaczej mówiąc: Taki lifestyle, ale bez obcisłych spodni, koszulek z kryzą, kremów pod oczy i całej reszty ucinaczy penisa.
Tak, na blogu jest x postów. Sukcesywnie go zapełniam. Tak, blog jest szpetny. Muszę znaleźć kobietę, która potrafi się zajmować designem.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).