O kurcze! Rzeczywiście starzy obserwatorzy (friendConnect) kolidują z tym skryptem. Czy z nowym dodatkiem "obserwatorzy w Google+" też masz ten problem?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wklejałaś styl dla picasaSlideshow (pierwsza strona), masz tam zadeklarowaną wysokość większą niż mają zdjęcia, jak zmienisz 450 i margines zamiast 5px dasz 0, to powinno pomóc.
Na końcu mojego posta, na stronie pierwszej tematu masz odesłania do innych zmian jakie nanosiliśmy w tym skrypcie ;-)
Wyrównanie menu to kwestia marginesów i paddingów - masz tam trochę namieszane.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-17, 15:05gdzie RSS w google +
Dawno temu postanowiłam wkleić slajder w nagłówek, dziś postanowiłam go zmienić, przejrzałam instrukcję i szukam tego RSS pamiętam że kiedyś był on pod ręką, a teraz zonk gdzie teraz znajdę w tym nowym google+ RSS - będę wdzięczna za pomoc
Na pierwszej stronie tego wątku masz odnośniki do postów, w którym znajdują się niezbędne informacje. Także do tego, o co pytasz Jak pobrać adres RSS albumu na Google+.
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-17, 16:35
Widziałam, ale niestety nie rozumiem wyjaśnienia
mam link z google+ i co pozamieniać?
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-17, 16:58
Teraz mi nawet stary slider nie działa, pomimo iż przywróciłam zapisaną kopię
Dlaczego nie wspomniałaś o tym, że to czytałaś?
Nie wiem co jeszcze mogę w związku z tym napisać. Pokazałem tam link do albumu z picasa oraz z google plus. Pokazałem również, gdzie należy podmienić parametry i skąd brać dane (identyfikatory, klucz). Skonstruuj sobie link w domenie picasaweb.google.com w oparciu o dane, które pobierzesz z linka plus.google.com/photos
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-17, 18:51
Po kilku próbach wróciłam do linków, na spokojnie rozpisałam sobie wszystko na czysto, pozamieniałam odświeżyłam i działa Dziękuję!
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2017-02-24, 20:23
Kurczę nie wiem co się stało, nic nie dotykałam, nic nie zmieniałam, a wywaliło mi slider pojawią się ciągle Loading... pomocy!
ailischia, jakiś czas temu zamknięto usługę Picasa Web Albums. Obecnie dostępne są jedynie archiwa. Niestety wiele z dodatków bazujących na PWA przestało działać. Nie miałem czasu żeby sprawdzić czy da się to jakość obejść, ale jeżeli nie, to pozostaje szukanie innego rozwiązania - opartego o nowe zdjęcia google albo bloggera.
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2017-02-24, 20:53
Ohhh nieeee faktycznie zamkneli usługę Picasa Web Albums i może mieć na to wpływ ehs!!!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).