Ale ja nie przepadam za skubaniem aroni poza tym mam przyjsc i powiedziec mamo ugotuj mi na obiad aronie - przeciez mnie wysmieje. Ma ktos inny pomysl?
akrobatka [Usunięty]
Wysłany:
2007-05-21, 17:25
Ale nie każę Ci jak osłu skubać trawy ani aronii, tylko kupić sproszkowany naturalny błonnik i dodać, np. do jogurtu. Jogurty lubisz?
gapa [Usunięty]
Wysłany:
2007-05-21, 17:32
wole kefir
krzyś [Usunięty]
Wysłany:
2007-06-07, 00:07
Radzę się zapoznać z piramidą żywienia. I dodaj do jadłospisu ZUPY!
(dlaczego? - http://www.3o.home.pl/mod...article&sid=286)
Błonnik masz w owocach (np jabłku) i w nasionkach.
Owoce to głównie cukty proste, więc sycą tylko na chwile, bo ci cukier skoczy. Dlatego lepsze są nasionka.
Sorry, ale owsianki i musli to podstawa. Mleko też jest ważne (witamina D, wapń).
Dlatego na śniadanie musli z mleczkiem, na obiadek zupka jarzynowa moc warzyw, jakaś ryba, trochę ryżu, dużo warzyw, na kolację pełnoziarnista kromka z sałatą, rzodkiewką, ogórkiem czy innymi.
Albo sałatka z tuńczyka..
Zależy na co masz ochotę..
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).