ja stawiam na góry. od kilku lat jeżdze co roku w góry, z tego powodu że nie lubie za bardzo tego "morskiego" klimatu. jak dla mnie nuda, leżysz cały dzień na piasku, smarzysz się i ten ścisk. w góry możesz chodzić sobie sam (nie licząc innych turystów)
Dla mnie obie opcje są super, ale ze względu na bliskość morza raczej tam bywam częściej chociaż samo leżakowanie na plaży mnie "nie jara" to klimat morski mi odpowiada. Powietrze, wiatr itd.
Natomiast w górach uwielbiam przede wszystkim świeżość, nie wiem tak mi się góry kojarzą. Byłam wielokrotnie w kilku miejscach naszych Polskich gór i kocham je tak samo jak morze
Ciężki wybór, bo lubię zarówno góry jak i morze. Czasami mam ochotę na jakiś górski trekking, czasami na szum morskich fal. Wszystko zależy od mojego samopoczucia
Imię: Adam
Wiek: 27 Dołączył/a: 20 Sie 2013 Posty: 16 Miasto: Kętrzyn
Wysłany:
2013-08-20, 16:38
Moim skromnym zdaniem są różne powody do wyjazdu czy to nad morze, czy to w góry, więc wybrałem opcję trzecią. W zimę można się wybrać w góry, pozjeżdżać na nartach, podziwiać zaśnieżone stoki górskie i przechadzać się obok chat góralskich, czy dokarmiać kozy. Nad morze wprawdzie można wybrać się i w lato i w zimę, ale to jeszcze zależy w które miejsce chciałoby się pojechać. Jeżeli chodzi o Bałtyk to jak najbardziej w lato, ciepłe. No i musi kilka dni pogrzać, żeby w ogóle się tak pokąpać, bo wiadomo jakie temperatury ma nasze morze. Jeżeli chodzi np. o Turcję to najlepiej jechać wtedy, kiedy nie ma takiego natłoku (chociaż i tak masa ludzi - Polaków tam jeździ w każdą porę roku). Ale czy nie najważniejsze jest to, aby spędzić ten czas z tymi osobami? Nie ważne gdzie, lecz ważne jak.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).