Ja zazwyczaj idę między 22-23 spać, a rano jak mam wstać do szkoły alarm w komórce mam ustawiony na 6:40 żeby się trochę przebudzić a potem zazwyczaj mama się drze o 7 że mam wstawać. A tak to potrafię spać do 12
I tak się nigdy nie wyśpie...
______________________________________________________ "...Fałszywi przyjaciele są i byli i zawsze będą żyli lecz nigdy w zgodzie ze mną..."
Ostatnio zmieniony przez djmila 2009-04-03, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
a ja mam swój niezawodny sposób... wieczorem zimny prysznic, godzina wietrzenia pokoju.... idę spać zazwyczaj po północy wstaje o 6:00 i modle się żeby zdążyć na pociąg... ogólnie jestem wyspana ale rano mam niewiarygodnie szybki ruchy żeby się wyrobić
Jak nie wstaje do szkoły to nikt mnie ze snu nie wybudzi no chyba że się palić będzie... potrzafię spać bardzo długo... moja mama po 15godzinach mojego snu sprawdza czy zyje ;P
______________________________________________________ pi***ol kraj, myśl o wszechświecie...
wiadomo, że ilość snu dla każdego z nas potrzebna jest w innej dawce, co można przeczytać w podsumowaniu. Jestem pod wrażeniem tych co sypiali zaledwie 4-6 godzin dziennie i dożywali sędziwego wieku. Zastanawiam się czy nie spróbować tego sposobu, ponieważ im później się kładę tym gorzej u mnie ze wstawaniem i czasem śpię nawet do 10 godzin!
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-10-01, 04:19
Htsz napisał/a:
nawet do 10 godzin!
nawet?... mnie się po 14 zdarza, a wtedy czlowiek wstaje jeszcze bardziej zmeczony niz sie kladl spac
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-01, 18:27
Htsz napisał/a:
Jestem pod wrażeniem tych co sypiali zaledwie 4-6 godzin dziennie i dożywali sędziwego wieku.
Jest przecież facet, co w ogóle nie śpi od wielu lat.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-10-01, 19:35
dla mnie zerowy sen = zerowe myślenie
Czasem czytam swoje archiwum rozmów po nieprzespanej nocy gdy z kims pisze, i na prawde nie moge rozczytac o co mi chodzi
Wysłany:
2009-10-03, 09:20
Miałam problem z chodzeniem spać/budzeniem się dopóki nie odkryłam... kawy Da się wytrzymać ten smród, ten smak, bo warto
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2009-10-03, 18:57
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł,
Wielu uczonych, sławnych (pisarzy, reżyserzy, fizycy) mówili że śpią po 4 godziny, dzięki temu więcej dnia poświęcają na swoje zajęcia, i wszyscy żyli ponad 75-90 lat.
natomiast Einstain spal 14 godzin dziennie bo mówił że sen to jedna z najważniejszych czynności życiowych która sprawia przyjemnosć
Ja lubie sobie pospać długo
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 04-10-2009, 23:11 ]
zapewne ten, który wkleiłem na poprzedniej stronie tylko kto by zaglądał co ;P ?
red [Usunięty]
Wysłany:
2010-08-03, 14:30
To zalezy od tego co chesz robic duzo snu okolo 9 godzin nie wiecej to bedziesz rano troche niemarwy ale popoludniu duzo sil bedziesz mial, malo snu 7 godzin to rano bedziesz mial duzo sil a popoludniu dogoni cie sen :-)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).