Wysłany:
2008-12-23, 01:22[poradnik] jak wcześnie wstawać ?
Jakie znacie sposoby na dobry sen, niekoniecznie długi i jednoczesne nielunatykowanie w dzień ? Jak to wygląda u was ? wstajecie o ustalonych porach i kładziecie się wcześnie spać ? czy siedzicie ile się da, śpicie krótko i potem jesteście dziennymi zombie ?
na stronie znalezionej poprzez wykop można poczytać kilka porad dotyczących odpowiedniego uformowania swojego snu tak aby nie tracić na niego niepotrzebnego czasu jednocześnie nie katując swojego organizmu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-23, 01:32
ja zawsze jestem nie wyspany, czy pójdę spać o 23:59 czy 22 to i tak wstanę niewyspany. Najchętniej to bym spał do 12 i gdy mam wolne to tak robię
Budzik, a raczej komórka zawsze rano o 6 dostaje z pięści za to, że próbuje mnie obudzić...
Po prostu nie jestem rannym ptaszkiem i w kwestii wczesnego wstawania wam nie pomogę
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-12-23, 10:53
Ja nie lubię spać długo, bo wydaje mi się, że tracę wolny dzień. Najlepiej jest jak wstanę o 9. Kładę się różnie, ale od 22:00 do 00:00 .
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-23, 13:12
teneniel, racja ostatnio w wakacje byłem z mama pilność kilku miesięcznego kuzyna, nie zachowywał się głośno, ale budziłem się o pełnych godzinach i o 6 rano wstałem jakby nigdy nic - może to nie był szczyt wyspania, ale jednak byłem świadomy, że żyję
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2008-12-23, 14:30
ja jak mam szkole to ide spać w godz. 10-11 i wstaje o 5, a jak mam wolne to ide spać tak gdzieś między północą a pierwszą w nocy a wstaje o 9 w porywach nawet do 11
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-03-06, 00:38
Trzeba przyznać, że to dość ciekawy artykuł, aczkolwiek nie wiem czy byłabym w stanie wstawać codziennie o tej samej godzinie. Dla mnie sen nie jest stratą czasu i szczerze mówiąc uwielbiam to robić . Takie moje małe hobby . W każdym razie, wbrew temu co napisałam przed chwilą nie mam problemów ze wstawaniem z rana. Mam dziwny organizm bo bardzo często sama się budzę jakieś pięć minut przed budzikiem.
Sposób opisany w tym artykule może byłby i niezły, ale jakoś nie uśmiecha mi się wstawanie w wolny dzień, gdy wreszcie mogę się wyspać o jakiejś wczesnej godzinie. Na przykład o siódmej rano... A biorąc pod uwagę, że cały czas mamy wstawać o tej samej to nie mogłabym sobie ustalić chociażby ósmej bo przecież chodzę na zajęcia...
Wysłany:
2009-03-06, 23:27
Kiedyś na angielskim, jeszcze w I klasie LO czytaliśmy jakiś artykuł, że niby człowiek tak naprawdę to świetne radziłby sobie bez snu, bo ten stan wziął się od tego, że kiedyś ludzie spali ponieważ bali się ciemności (w sensie, że bardzo, bardzo dawno temu, jak jeszcze ognia nie znali ) .
Oczywiście to bzdura bo człowiek musi spać, żeby zregenerować swój umysł i ciało. Ja nie wiem jak komuś może przeszkadzać, ze długo śpi .
Wysłany:
2009-03-06, 23:45
Krzysiek napisał/a:
Podczas eksperymentów ludzie, którzy nie spali już prawie tydzień fiksowali np. myśleli, że ekipa badaczy to banda zombi
Coś kiedyś słyszałam, że człowiek po 48 godzinach bez snu nie jest w stanie żyć .
A w ogóle to pamiętam jak we Wrocławiu był taki maraton filmowy, który miał być biciem rekordu Guinnessa w ilości obejrzanych filmów bez zaśnięcia. Mój kolega wybrał się na to i zanim go przyjęli musiał przejść szereg badań lekarskich... Czy jest w stanie normalnie funkcjonować nie śpiąc kilka dni ani przez chwilę.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).