Mnie bardzo łatwo wystraszyć, a kiedy sobie jeszcze wmawiam, że zaraz coś się stanie, nie trzeba się specjalnie wysilać, więc każda część Paranormal Activity przyprawiała mnie o ciarki.
dobry film, chociaż kolejne części to już nie to, jak zawsze , przeważnie wersja 1 jest najlepsza
nie wypada mi się nie zgodzić. wszyscy wiemy jak mało filmów z tak zwanymi "dokrętkami" może się nadal podobać jak pierwsza część. mimo wszystko trzeba oddać, że kolejne częsci nie straciły klimatu i nadal można się troche przestraszyć
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-09, 16:22
Jak dla mnie, o ile częśc pierwsza była znośna (ale tylko znośna) to pozostałe zniszczyły doszczętnie tę serię. W każdym bądź razie nigdy nie uważałem tego filmu za specjalnie straszny czy, tym bardziej, oryginalny acz dla lekkiego odmóżdżenia obejrzałem.
Druga sprawa, iż znudził mnie niesamowicie i ani razu nie przestraszył.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Wysłany:
2013-08-10, 11:34
Cytat
Fajna fabuła
To tam jest fabuła? Bo wygląda mi to bardziej na zlepek scen i dziwnych ujęć z okazjonalnym, nic nie wnoszącym, dialogiem. W każdym bądź razie zero ciągłości, zero przedstawienia postaci, słowem - zero fabuły.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
Jak dla mnie wyszło to lepiej niż większość filmów - mówię tu o samym debiucie pierwszej części. O postaciach można się sporo dowiedzieć z samego filmu.. Co do zlepek scen i dziwnych ujęć - o to chodzi w tym filmie. To miało nadać rzeczywistości. Że nie wszystko jest grane, tylko wyjęte z życia. Jak nagrywasz na urodzinach film kamerą to przedstawiasz jak do wszystkiego doszło?
Wysłany:
2013-08-10, 11:49
Cytat
Jak nagrywasz na urodzinach film kamerą to przedstawiasz jak do wszystkiego doszło?
Nie, bo ja nagrywam film na urodzinach nie obraz który zobaczą miliony ludzi na całym świecie szczycący się mianem horroru. Poza tym nie chcę aby przedstawiono mi literalnie jak do wszystkiego doszło aczkolwiek bez porządnego przedstawienia postaci są one miałkie i obojętne, a na ich śmierć reagujesz mniej więcej tak: "o zginęła, o kwiatek".
Cytat
Co do zlepek scen i dziwnych ujęć - o to chodzi w tym filmie. To miało nadać rzeczywistości.
Przecież jest dużo środków które mogą jej nadać, a przeciągające się ujęcia które mają niby budować klimat i napięcie - sprawiały tylko że ziewałem.
Nie powiem, bo czasami też się nudziłem. Ale dla mnie to było bardziej przedstawienie prawdziwego życia. Nie nazwałbym tego filmu jako horror ale jak chcę porównać do reszty, to muszę.. Większość horrorów jest bardzo dynamiczna, ten jest inny. Akcja rozwija się strasznie powoli. Chyba tym się różni od całej reszty. Jednym się to spodoba, innym nie.
Wysłany:
2013-08-10, 11:58
Dokładnie, jednym brak dynamiki może się spodobać, innym nie. Aczkolwiek sam pomysł filmu pokazanego dosłownie "z kamery" nie jest niczym oryginalnym i znam co najmniej kilka przykładów podobnych (często lepszych) dzieł.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).