Endless Night  		  

Zagubiona

Imię: Magda 

| 

Wysłany: 

2009-06-17, 19:28   The Tudors
                               | 

| 

| 

Oto zupełnie nowe spojrzenie na życie jednego z najsłynniejszych władców w historii Anglii! Nominowany do nagrody Emmy, laureat Złotego Globu Jonathan Rhys Meyers (Elvis - Zanim został królem, Mission: Impossible III) jako Król Henryk VIII uwodzi urokiem, żądzą władzy i pasją, tworząc „najgorętszy portret Henryka VIII w historii". Spragniony władzy i miłosnych uniesień monarcha, rządzi swym królestwem tak jak żyje - z bezwzględną żywiołowością i zapamiętaniem. 

Dynastia Tudorów - sezon pierwszy to odważny, szokujący i znakomicie zagrany serial, ukazujący nieopowiedzianą dotychczas historię tyrana, który rządził swym królestwem przy pomocy intryg, zbrodni i zdrad! W tym „pasjonującym i wyzywającym" obrazie znakomite kreacje tworzą także Sam Neill, Natalie Dormer, Jeremy Northam i Gabrielle Anwar. 

opis dystrybutora dvd

Mnie urzekł, dużo faktów mija się z historią, ale jestem nim zafascynowana. Znakomicie dobrana obsada, no oprócz Katarzyny Howard, jak dla mnie. 

Sam Neil jako kardynał Wolsey, znakomita gra. I boski Henry Cavill     

Trzeci sezon nie dorównuje dwóm pierwszym, ale mi nadal chce się oglądać bez końca.

Oglądaliście? podoba się wam?              
              | 

______________________________________________________ Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, 

brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.                 

— George Bernard Shaw  | 

|