Endless Night
Zagubiona
Imię: Magda
|
Wysłany:
2009-06-17, 19:28 The Tudors
|
|
|
Oto zupełnie nowe spojrzenie na życie jednego z najsłynniejszych władców w historii Anglii! Nominowany do nagrody Emmy, laureat Złotego Globu Jonathan Rhys Meyers (Elvis - Zanim został królem, Mission: Impossible III) jako Król Henryk VIII uwodzi urokiem, żądzą władzy i pasją, tworząc „najgorętszy portret Henryka VIII w historii". Spragniony władzy i miłosnych uniesień monarcha, rządzi swym królestwem tak jak żyje - z bezwzględną żywiołowością i zapamiętaniem.
Dynastia Tudorów - sezon pierwszy to odważny, szokujący i znakomicie zagrany serial, ukazujący nieopowiedzianą dotychczas historię tyrana, który rządził swym królestwem przy pomocy intryg, zbrodni i zdrad! W tym „pasjonującym i wyzywającym" obrazie znakomite kreacje tworzą także Sam Neill, Natalie Dormer, Jeremy Northam i Gabrielle Anwar.
opis dystrybutora dvd
Mnie urzekł, dużo faktów mija się z historią, ale jestem nim zafascynowana. Znakomicie dobrana obsada, no oprócz Katarzyny Howard, jak dla mnie.
Sam Neil jako kardynał Wolsey, znakomita gra. I boski Henry Cavill
Trzeci sezon nie dorównuje dwóm pierwszym, ale mi nadal chce się oglądać bez końca.
Oglądaliście? podoba się wam?
|
______________________________________________________ Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw |
|