Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył/a: 23 Maj 2006 Posty: 41 Miasto: Sydney
Wysłany:
2006-06-07, 12:22
Tego nie wiedziałem ze jest updejt ; > albo nie chciałem widzieć, chyba wystarcza mi ta wersja, miałem ją kilka dni po premierze ♥_♥
Najbardziej co mnie denerwowało w tym programie to animacja między zakładkami tworzenia a podglądu strony, jak się tak setny raz podgląda efekt to mozna ******* dostać i ześlizgnąć się pod biurko
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-08, 10:03
siN napisał/a:
Polskie znaki zajmują 2 razy więcej miejsca? Możliwe, nie wiedziałem o tym
A jak piszesz w komórce, to tego nie zauważasz, że Ci pożera więcej na sms? No, chyba, że kom nie ma polskich znaków
maqwka napisał/a:
Zastanawiam sie teraz dlaczego ja pisze w FrontPage
Radziłabym zrezygnować - największy ciapacz wśród edytrów.
Sama polecam kED. Wygodny. Dla takich ciemniaków jak ja ma łatwą formę zapisów rozszerzeń i kodowania. Ahhh so... Polecam, polecam
Indy [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-10, 21:50
Omg, a ja się pie**olę w notatniku ;/
nie brać dostłownie*
maqwka [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-10, 22:00
madziana napisał/a:
Sama polecam kED. Wygodny. Dla takich ciemniaków jak ja ma łatwą formę zapisów rozszerzeń i kodowania. Ahhh so... Polecam, polecam
jak dla ciemniaków z html'a to dla mnie jak najbardziej ;DDDDD
katoda [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-10, 20:20
Ja polecam Quantę
moron, UTF niedługo będzie standardem (już nawet zaczyna być ), a to tylko i wyłącznie dzięki jego uniwersalności - owszem, polskie znaki zajmują 2x więcej miejsca, ale to i tak o jeden bajt więcej, ale dzięki temu możesz pomieścić 2x więcej znaków, więc jak Ci niemiec wstawi umlaut w komentarzu na stronie to Ci się to nie wysypie na jakąś encję; analogicznie w przypadku cudzysłowi "drukarskich", "długich myślników" etc. co tak bardzo kocha nasz Word.
Jednym słowem, o ile jeszcze się do UTFa nie przekonałeś, to warto zaczynać
BTW. Jak masz jakikolwiek program (czy tam bazę), to ona prędzej obsługuje UTFa niż ISO-8859-2 .
szukałem tego, ale niestety... nie wspomniałeś, że Quanta działa na systemach linuksowych z zainstalowanym środowiskiem KDE więc okienkowcy sobie nie poużywają
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
katoda [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-11, 15:30
moron napisał/a:
katoda napisał/a:
analogicznie w przypadku cudzysłowi drukarskich, długich myślników etc. co tak bardzo kocha nasz Word.
akurat sie z tym spotkalem ostatnio - wystarczylo pol h i wszystkie znaki byly przy wprowadzaniu zamieniane
IMHO zmarnowane 0,5 h Poza tym ktoś może Ciebie zawsze jeszcze jakąś nową innowacją zaskoczyć
[quote="moron"]zobacz sobie na to forum
uzywa iso a mozesz sobie nawet po chinsku i rosyjsku pisac
jak na razie nie widze zadnych sensownych argumentow... [/quote]
Ono wstawia encje, co możesz łatwo uzyskać poprzez funkcję htmlspecialchars(). Jednak każda encja to nie 2, a więcej bajtów (czasem nawet > 10).
Poza tym jeśli wprowadzasz unikod, to pamiętaj, że każda przeglądarka go obsługuje; ISO-8859-2 już nie - nakładasz niepotrzebne ograniczenie na użytkownika.
Do tego dochodzi jeszcze całkowicie niepotrzebne obciążenie procesora, który wykonuje n operacji (n - ilość znaków w poście), aby sprawdzić, czy przypadkiem nie użyłeś "encjowanego" znaku. Nie lepiej (i nie prościej) użyć UTF?
Poza tym nie musiałbyś pamiętać, aby przy każdej funkcji zapisującej cokolwiek do bazy dodać "htmlspecialchars()"
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2006-11-17, 12:28
A ja polecam Szczerze EXTRA PAGE Ma kreatora ;] I mi wystarczy . paleta kolorów jest oraz podgląd pracy
Jest on łatwy w obsłudze.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).