Asiek
Blogowicz.Friend
Imię: Asia
Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
|
Wysłany:
2009-06-08, 17:49 iframe nieznanego pochodzenia
|
|
|
Od dłuższego czasu borykam się z pewnym problemem na swojej stronie.
Jakiś czas temu kiedy weszłam na swoją stronę, Kaspersky oszalał. Pojawiło się mnóstwo informacji o trojanie. Okazało się, że jedynie Avast nie podawał żadnego info - u znajomych z innymi antywirami problem także się pojawiał.
Przejrzałam pliki na serwerze i okazało się, że pojawił się tam iframe. Najczęściej przykleja sie do plików php. Kasuje go i jest w porządku, ale po dwóch dniach ponownie się pokazuje. Próbowałam zmienić ustawienia chmod dla plików, ale dziwna sprawa, bo nie mogę tego zrobić. Jedyne co mogę osiągnąć to moment, w którym prawo do zapisu ma tylko właściciel. Szukałam w sieci informacji pomocnych, dowiedziałam się, że najlepiej ustawić chmod na 555 lub 444, ale te opcje nie chcą się ustawić. Co jest nie tak?
Bałam się, że inne strony na serwerze także będą zainfekowane, ale na razie nic nie widać. Jedyne skrypty jakie posiadam na stronie, to licznik extreme tracking, który nigdy nie powodował żadnych problemów.
Opada mi już wszystko, z bezsilności rozkładam ręce.
Pomocy.
|
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie |
|