Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-11-05, 02:03OdSiebie.com
A niedawno usłyszałem w radiu o blokadzie strony odsiebie.com
Mówili też że do osób które najwięcej wrzucały plików również ma zajrzeć policja, ciekawie .
Kurcze, kiepsko...
Link:
Odsiebie.com zablokowane na wniosek prokuratury
sporo szumu na ten temat od wykopu po różne portale internetowe czy blogi, bo zablokowano niemałą stronę, więc się nie dziwię.
Właściciel jakiś czas temu odpierał zarzuty o piractwo, jest nawet opublikowany na YT wywiad:
Ja osobiście też uważam, że on też nic sobie z tym nie robił i tylko liczył zyski generowane przez ruch. Wiem, że to jego nie pierwsze działania na pograniczu prawa - nie z plotek, ale z bezpośredniego źródła.
Poza tym tworząc taką stronę musiał być nastawiony na to (mieć świadomość), że tak właśnie będzie to wyglądało, przecież 4,5mln odsłon dziennie nie generowałyby pliki z dystrybucjami Linuxa i mp3ki z muzyczkami nagranymi na flecie w domu czy programy typu BMI napisane w Pascalu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2009-11-05, 14:07
trochę spóźniony ten news
pierwsze doniesienia były po południem 03.11
kilka razy mi się zdarzyło odwiedzić ten serwis, ale odepchnął mnie sporą ilością reklam... tekstowych i mylących (w sensie - klikałeś w reklamę, myśląc, że to "właściwy" link do pliku). w sumie ciężko mi coś na ten temat powiedzieć - sąd zadecyduje co dalej
na wrzucie kasują pliki, może tego na pierwszy rzut oka nie widać jednak to robią. W przypadku odsiebie policja uważa, że administracja nie reagowała na nielegalność plików.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
właściwie to publiczne udostępnianie pod jakim kątem by nie patrzeć jest nie za bardzo legalne
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-11-05, 16:18
Jeśli ktoś na prawde chciałby zagłębić się w działalność wrzuty, to może niech sobie regulamin poczyta, do czego ta strona jest stworzona?.
Ja szczerze mówiąc nie interesuje się tym.
Wchodze-słucham-wychodze
Lepsze w sumie to niż ściąganie na komputer muzyki z internetu
a apropo ściągania z wrzuty, to niedawno też zostało zmienione źródło ściągania, wiec zawsze jakas oznaka walki z piractwem, ew. zmniejszenie zuzycia transferu^^, choc podejrzewam ze oni takiego limitu to raczej nie maja
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).