Wysłany:
2006-04-24, 13:46[Grafika] Jak się robi vexle?
przy okazji zrobię z tego temat, podobny jak z czionkami, w którym jak ktoś zna konkretny tutorial poszukiwany przez inną osobe to podaje do niego linka
ja na poczatek szukam takiego, który opisuje proces przerobienia zdjęcia w grafikę taką jak w grach lub bajkach, przerabianie obrazka w jakiś szkic znam, ale nie do końca umiem zmieniać barwy na takie bajkowe
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
hytysz, podaj przykładowe zdjęcie przerobione na taką grafikę, bo za bardzo nie rozumiem (;
myśle, że pen tool byłby to tego co mówisz najlepszy. Ogólnie grafika wektorowa.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-05-21, 12:43
To sie robi Adobe Illustrator. Powiekszasz na maksa i pen tool zakreslasz pola o tym samym kolorze. Vexel taki moze miec kilkadziesiat warstw, jest to niezwykle czasochlonne ale wdzeczne, bo najlepsi robia piekne prace.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-05-21, 13:04
dokładnie :p tak jak myslalam, chodzilo ci o grafike wektorowa.
kiedys probowalam, ale cholerka ;d zbyt trudne i żmudne. podziwiam vexelistów ;d
Wysłany:
2006-05-21, 13:24
Tez probowalam, ale wyszlo mi kijowo bo w polowie odechcialo mi sie i poszlam na skroty Poza tym Illustrator ciagle mi sie wiesza A w photoshopie jest trudniej, bo probowalam i tu i tam. Wydaje mi sie, ze AI ma lepsza obsluge pen tool i te sciezki wygladaja jakos lepiej O_o
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-05-21, 14:54
huh.. ja nie mam illustratora.. w ps próbowałam. kiedys tylko udało mi się zrobić prosty wektor z fotki ust i to tez nie do konca tak jak powinno wyjsc XD... w wakacje sciagne sobie illustratora i bede modzic musze sie tego nauczyc, zaraz po php
Wysłany:
2006-05-21, 18:53
Nie, bo wywalilam
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-05-21, 18:55
ja wam moge pokazac xDD :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
o ile znajde ;d
[ Dodano: 26-05-2006, 23:46 ]
znalazłam xD ostrzegam, ze nie jest to ani ładne ani dopracowane : / ;pp
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-14, 22:22
Natalia, twoj vexel wcale nie wyglada zle Szkoda ze to tylko maly element obrazka, ale przecierz nikt nie zdobywa szczytow od razu
Widzialam tez pierwsze vexle Frozen, strasznie motywuja do pracy nad tym. Zobaczymy w wakacje
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).