Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-09-14, 11:42
pudi91 napisał/a:
dlaczego gimnazjum jest dla was złe?
bo wpychając do systemu edukacyjnego twór jakim jest gimnazjum program jest przeciążony i nie wyrabiamy... Nauczyciele cały czas narzekają, że w LO przydał by się jeszcze 1 rok i słusznie. W Niemczech, czy Wielkiej Brytanii to się sprawdza bo to co w porównaniu z nimi się uczymy jest dość obkrojone.
Plus większej ilości znajomych jest marną zaletą...
Miglu w gimnazjum miałem rzadko 8 lekcji, teraz mam tak zawsze raz jest 9 lekcji i wracam późno, współczuję osobą dojeżdżającym po są w domu na 17...
ponieważ ten kawałek edukacji jest zupełnie NIEPOTRZEBNY. nowe kontakty, owszem. drugą stroną medalu jest fakt, ze przez trzy lata nie zżyjesz się tak jak przez 8 lat podstawówki i 4 lata liceum. program nauczania to jedno wielkie powtarzanie podstawówki na trudniejszych przykładach, dzieci przychodzące do gimnazjum chcąc zaimponować nowo poznanym kolegom, są często nieznośni i rozszaleni.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-09-15, 19:53
Krzysiek napisał/a:
Zzielona napisał/a:
jutro mam poprawkę z chemii organicznej...
i jak ci poszło?
Źle. Ale zabezpieczyłam się w takiej sytuacji i zmieniłam uczelnię.
M@tarci, a studia nie są wcale takie złe i męczące. Tryb szkolny jest znacznie gorszy niż ten studencki. Studenci tak naprawdę przerąbane mają podczas sesji. A to jest jeden miesiąc w każdym semestrze.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-09-16, 15:07
Zzielona napisał/a:
Źle. Ale zabezpieczyłam się w takiej sytuacji i zmieniłam uczelnię.
To tak można... Dobrze wiedzieć ;D
Zzielona napisał/a:
M@tarci, a studia nie są wcale takie złe i męczące. Tryb szkolny jest znacznie gorszy niż ten studencki. Studenci tak naprawdę przerąbane mają podczas sesji. A to jest jeden miesiąc w każdym semestrze.
no to ja chcę na studia xD i niech mi LO da święty spokój
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).