Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-11-22, 22:47
odcinam się od dyskusji i przypominam, że w dosłwnym znaczeniu słowo 'dieta' nie oznacza ograniczania jedzenia... dieta, to to co jemy, to, z czego składają się nasze posiłki.. idąc dalej tym tropem okazuje się, że rozchodzi się o zmianę diety, czyli o jedzenie innych rzeczy niż pochłaniane były dotychczas
a sama dieta kapuściana to jedno wielkie kłamstwo.. czy wiecie jak bardzo organizm się musi namęczyć podczas takiego odżywianiem się? bardzo często ludzie po prostu rezygnują, bo mają złe samopoczucie, a żołądek wywraca fikołki. nie chodzi o to, żeby nie jeść, tylko żeby jeść rozsądnie.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-11-22, 23:04
specjalność, to sie nazywa ;p specjalizacje to w medycynie, hehe
żywienie człowieka, co jest odmienną specjalnością od dietetyki. ale rzecz polega na tym samym, tylko ja będę miała większe pole do popisu, bo dietetyk jest bardzo określonym zawodem
tak nam to tłumaczą, ale ja i tak róźnicy nie widzę ;p
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Wysłany:
2007-11-22, 23:10
na drugim semestrze będzie maszynoznastwo (wtf?!) a o grafice na razie nic nie słychać... wiem coś o rysunku technicznym na drugim roku, a reszta to wielka tajemnica bo puścili nas nowym programem
cisną Was teraz? nam dali tylko matme i chemie na 1 sem. jest informatyka, ale jestem zwolniona, jakaś ekonomika wyklady i język jedynie... mało?
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-11-22, 23:21
Moje przedmioty w pierwszym semestrze:
1. Chemia ogólna i nieorganiczna
2. Fizyka
3. Matematyka
4. Maszynoznawstwo (będziecie się uczyć przez pierwszy semestr na temat wytrzymałości maszyn, o częściach maszyn [np. o silniku czy hamulcu ], o połączeniach [dzisiaj na przykład mieliśmy warsztaty i zmuszali nas do spawania, loool], a na drugim semetrze będziecie mieć maszynoznastwo przemysłowe [nie wiem dokładnie co to jest, bo mnie to dopiero czeka ])
5. Grafika inżynierska (rysunek techniczny)
6. Ekonomia
7. Przedmiot humanistyczny (religioznastwo albo socjologia, ja chodzę na socjologię)
I teraz powiedzcie mi... Jaki to ma związek z żarciem?
Wysłany:
2007-11-22, 23:31
u mnie chemia ogólna jest... ekonimię rozłożyli nam na ekonomikę produkcji i marketing. humanistycznego w ogóle nie mamy w tym roku, na szczęście ;p
maszynoznastwo to jakaś zmora będzie... po co mi umieć spawać?! traktora też składac nie zamierzam ;p
a związek z żarciem będzie miało, jak już specjalność wybierzesz.. na razie muszę nas uczyć tych bzdur ;p na razie, to my specjalność ogólną mamy, o
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-11-22, 23:40
Za każdym razem gdy się pytamy jaki to ma związek z naszymi studiami to słyszymy odpowiedź: "Będziecie inżynierami, więc musicie umieć/wiedzieć takie rzeczy" Ot, odpowiedź
Wysłany:
2007-11-22, 23:50
czy ja wiem... gdyby zapytać pierwszego lepszego inżyniera, czy wie jak złożyć traktor to by się mądrze popukał w czoło ;p kit wciskają i tyle ;p bo co maja mówić? że polskie szkolnictwo wyższe (zresztą całe szkolnictwo w Polsce) sucks?
a ja się nie zgadzam z kamilią a propo złego samopoczucia, przedstawiasz dietę z jednego punktu widzenia, dla mnie to była świetna szkoła silnej woli, czułam się przez nią o wiele lepiej no i widać efekty
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).