Wiek: 30 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 29 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-02-08, 00:02
Nie chodzi chyba o zapach tylko o skuteczność :P ja mam sprawdzony kosmetyk, jeżeli można to tak nazwać. Szklanka przegotowanej wody (najlepiej z butelki) i łyżka octu jabłkowego. Dobre do przemywania twarzy : D najlepiej używać na noc, bo zapach... nie jest za bardzo przyjemny : P
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-02-08, 13:55
Jeżeli chodzi o pielęgnację twarzy, to nie wyobrażam sobie życia bez trzech produktów.
krem na dzień, Lirene, kremowy mus nawilżający z olejkiem bawełnianym, z serii design Your Design. nawilża, wygładza świetnie i lekko rozświetla skórę, dzięki drobinkom w kremie zawartym. zapach także powalający, więc korzystanie na pewno jest przyjemne.
krem na noc, Bandi, krem złuszczający na noc z kwasami owocowymi. pachnie owocami z początku, później wydaje mi się, że zajeżdża parafiną jednak mi to nie przeszkadza, bo krem jest po prostu cudem. zmniejsza ślady po różnego typu bliznach, wygładza skórę, przyspiesza wymianę naskórka. dodatkowo poprawia koloryt skóry, zmniejsza różne przebarwienia. szczególnie, kiedy jestem osłabiona, to on czyni cuda.
do mycia twarzy, Clinique, Liquid Facial Soap Mild - mydło w płynie do mycia twarzy do cery normalnej i suchej. po prostu KOCHAM. gładka skóra, jasna, dodaje energii. polecam zdecydowanie. wiem, że cena jest mało fajna, ale naprawdę się opłaca. poza tym jest wydajny.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-02-08, 14:38
Ja ostatnio odkryłam regeneracyjny krem do rąk z Garniera, ten czerwony. Gdy po tych mega mrozach miałam bardzo zniszczoną skórę rąk wystarczyło, że dwa czy maks trzy razy posmarowałam swoje łapki tym kremem i zmiana była ogromna! Oczywiście na lepsze.
Krem do cery suchej z Ziaji:
lub
I pianka do włosów, która sprawia, że ładnie się kręcą i nie puszą... Wella Shockwaves (ta pomarańczowa).
Czyli z tej samej firmy, co podała w pierwszym poście AnulkaNW, tyle że seria oliwkowa. W ogóle wszystkie kosmetyki z tej serii są super - krem do suchej cery, masło do ciała.
Ekstra nawilżają i pięknie pachną.
Zresztą, widzę, że Zzielona też coś już wie na ten temat
Wysłany:
2009-02-13, 00:57
Amira napisał/a:
nieprawda. dla mnie Ziaja to gówno, bo mnie uczula i co teraz , ha?
U mnie z kolei sytuacja wyglądała tak, że po każdym droższym żelu miałam przesuszoną skórę tak, że aż była szorstka w dotyku... Aż któregoś razu moja rodzicielka przyniosła do domu kremy, które tam pokazałam i to odmieniło moje życie, hahaha! Szkoda tylko, że po tym mordka się trochę świeci... Dlatego używam tego kremu na noc w dużej ilości i na dzień stosuję coś co odkryłam stosunkowo niedawno.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-02-13, 08:15
Zzielona napisał/a:
U mnie z kolei sytuacja wyglądała tak, że po każdym droższym żelu miałam przesuszoną skórę tak, że aż była szorstka w dotyku
sytuacja miała miejsce nie przez cenę kosmetyku, tylko jego dobór to, że był akurat droższy, to nie miało znaczenia.
ten nivea też stosowałam, ale jak nakładałam go na twarz, to taka warstwa się robiła na skórze w ogóle zniechęciłam się do tych wymysłów tej marki... zimą korzystam tylko ze starego dobrego nivea, z którego firma jest w ogóle znana
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Wysłany:
2009-02-13, 15:15
Amira napisał/a:
to, że był akurat droższy, to nie miało znaczenia.
Wiem, że to nie miało znaczenia , ale zawsze dziwnie wypadało tak, że te droższe kosmetyki mnie uczulały bądź praktycznie nie działały. Taki mały zbieg okoliczności.
Amira napisał/a:
ten nivea też stosowałam, ale jak nakładałam go na twarz, to taka warstwa się robiła na skórze
Mi też się robi taka warstewka, ale o nią chyba właśnie chodzi, nie? Musi trochę chronić skórę twarzy. Zresztą ja mam bardzo suchą skórę i na mnie ten krem korzystnie wpływa bo jest lekko natłuszczający (stąd ta warstewka, nie? ). Zresztą mam po tym kremie taką gładziutką buzię, że aż Michał to zauważył . Mnie tam się ta seria bardzo podoba. Może sobie jeszcze żel kupię, albo tonik.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).