Patrzycie na to zbyt liniowo. To nie jest tak, że mamy
nienawiść -> brak sympatii -> obojętność -> neutralność -> sympatię -> przyjaźń -> miłość
taka linia jest naprawdę wielowymiarowa. Tak samo jak Twoja miłość może być Twoim najlepszym przyjacielem, tak samo można kogoś równocześnie kochać i nienawidzić. To, że gdzieś pojawia się miłość w ogóle nie musi oznaczać, że kończy się przyjaźń.
Wszystkie moje takie przyjaźnie się porozwalały wraz z momentem gdy kumple znaleźli sobie dziewczyny, teraz jeden jest sam to sobie przypomniał o starej, dobrej przyjaciółce. Mam tylko 1 przyjaciela, z którym mamy dobrą relacje ze względu na wszystko - jest gejem… co wiele tłumaczy.
Jak dla mnie taka przyjaźń jest możliwa... ale jednak PO przejściu fazy zauroczenia drugą osobą. Bo chyba jednak zawsze tak jest, jak jest się z kimś blisko, znaczy się z przyjacielem właśnie. W końcu, nawet jeśli ta druga osoba nie jest jakoś bardzo atrakcyjna, pojawia się w głowie pytanie... "A co gdyby?". Inaczej chyba nie jest to relacja na tyle silna, by mogła być nazwana przyjaźnią. Jak już powiedziałam, wtedy trzeba tylko to przetrwać i, w moim przypadku tak przynajmniej było, jest świetnie ;> Wiadomo, często takie coś kończy się związkami, później wszystko się wali i później nie jest już tak, jak "dawniej". Więc jeszcze raz - kwestia przeczekania. Coś niecoś mogą wiedzieć o tym osoby troooszkę nieśmiałe. U mnie było to tak, że nastąpiły wakacje w czasie których nie widziałam się z przyjacielem. Trochę pomyślałam, ostygłam. I tyle.
______________________________________________________ Xi'clu - recenzje książek o Japonii, Azji... science-fiction i fantastyki też nie zabraknie. A, no i wypocin własnych również!
Generalnie zgadzam się ze sceptycznymi głosami w dyskusji.
Chociaż dla mnie ideałem byłoby najpierw dziewczynę dobrze poznać, zaprzyjaźnić się z nią właśnie, a dopiero potem się pakować w jakieś związki. Sprawa jednak jest dość karkołomna. Raz spróbowałem i... nie mam ani dziewczyny ani przyjaciółki
______________________________________________________ www.tekstyszabli.wordpress.com - Opowiadania i wszystko to, co Szabla ma do napisania
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).